Just meidän juhlat !

Ykköskotiemme Linnamäen, Vanajanharjun ja Visamäen juhlatunnelmia.

”Hei kaikki. Huomenna on meidän suuri juhlapäivä. Suomi täyttää 100-vuotta, niinpä myös Linnamäen, Vanajanharjun ja Visamäen palvelukodin asukkaat juhlivat !

Tätä juhlaa oltiin odotettu kovasti. Moni asukas mietti mitä laittavat juhliin päälle. Juhlia suunniteltiin pitkään. Mietittävää oli paljon. Miten koristellaan juhlapaikka ja minkälaista ohjelmaa juhlissa olisi? Kuinka paljon asukkaita ja ohjaajia tulisi paikan päälle ja mikä olisi juhlien aikataulu? Myös presidenttiparille lähetettiin juhlakutsu. Jotkut olivat todella innoissaan niin juhlien järjestämisestä kuin myös itse juhlista. Ja oli kyllä hyvin onnistunut juhla.

Juhla alkoi hienosti kättelystä. Ylekin oli paikalla ja kuvasi tapahtumaa. Se saattoi aiheuttaa pientä lisäjännitystä. Kättely meni hyvin ja “presidenttipari” hoiti homman hienosti. Toinen heistä oli Linnamäen asukas ja toinen Vanajanharjun ohjaaja. Kättelyn jälkeen oli vuorossa maljojen nosto ja tervetulopuhe. Sitten päästiinkin syömään. Tässä vaiheessa minut kutsuttiin televisio-haastatteluun. Olin jännittänyt haastattelua aika paljon. Se oli kuitenkin minun ensimmäinen televisio-haastattelu ja mietin miten osaan vastata kysymyksiin. Mutta se meni hyvin ja toimittaja sanoikin että olen ihan tv tähti. Se tuntui todella hyvältä. Myös toista asukasta haastateltiin. No, nyt palaan ruokailuun. Ruoka oli todella hyvää. Oli nyhtöporsasta, kermaperunoita ja kahta eri salaattia. NAM! ja kiitos ruuasta meidän ihanalle emännälle.

Ruuan jälkeen minä luin omatekemäni itsenäisyys runon ja esittelin bändin. Iso kiitos ANTS IN THE PANTS! Olitte todella hyviä ja musiikkinne tahdissa oli kiva tanssia. Ja useampi juhlija valloittikin tanssilattian. Samalla kun bändi soitti oli juhlijoille tarjolla kakkua ja kahvia. Kahvin piristämänä olikin kiva jatkaa tanssia. Itsekin innostuin tanssimaan niin kovasti että nyt on jalka kipeänä. Tanssin lomassa laulettiin maamme laulu ja kuultiin toinen runo.

Ohjelmaan kuului myös palkita ansioituneesti kuntoutuneita asukkaita. Itse yritin juhlien lomassa haastatella asukkaita ja ohjaajia ja kysellä heiltä ajatuksiaan itsenäisyydestä ja suomesta. Linnamäen ohjaaja kuvasi haastattelut ja taisi hän kuvailla aika paljon muutakin. Juhlien tunnelmaa ja ohjelma numeroita. Juhlien lopussa yksi asukas piti vielä hienon puheen ja sitten olikin yllätys ohjelman aika. Tässä vaiheessa juhlijoita pyydettiin siirtymään ulos. Vähän matkaa piti kävellä yllätys esityksen tapahtumapaikalle. Esitys oli upea tulishow. Meillä opiskelijana ollut nuori nainen heitteli tulisia keppejä hienosti. Itse en ainakaan samaan pystyisi. Näin oli meidän juhlat ohi. Itse olen todella iloinen siitä että sain olla suunnittelemassa juhlia ja olla mukana juhlimassa. Iso kiitos kaikille jotka olivat järjestämässä juhlia ja kaikille mukana olleille. Ja hyvää itsenäisyyspäivää!”

– Asukas Päivi –

Ylen toimittajat kävivät haastattelemassa ja kuvaamassa meidän tapaamme juhlia Suomen 100-vuotispäivää. Saimme näkyvyyttä Ylen alueuutisissa 5.12. TV1:ssä.

Kirsti Pitkänen

Tiimivastaava

Ykköskodit Visamäki/Vanajanharju

Hämeenlinna