Mehiläisen työntekijät opiskelevat digitaalisia teknologioita hoitotyöhön

Pokella on suunniteltu sote-alalle koulutus, jossa jo työssä olevat asiantuntijat oppivat hyödyntämään digitaalisia toimintaympäristöjä työssään. Tällä hetkellä oppisopimuksella opiskelee lähes 20 hengen ryhmä Mehiläiseen kuuluvien Ykköskotien johtoa ja työntekijöitä Keski- ja Itä-Suomesta.

Joutsan yksikönjohtaja Anne Nurro ja Jyväskylän yksikönjohtaja Tero Metsälä lähtivät innokkaasti mukaan koko syksyn kestävään oppisopimuskoulutukseen.

-Aiomme hankkia jokaiseen yksikköön omat vr-lasit, 360-kameroita ja Thinglink-lisenssi. Henkilökunta on ollut innoissaan, joten kun me pilottiryhmä valmistumme, voimme sitten opettaa yksiköissämme muita hyödyntämään uusia laitteita kuntoutustyössä, sanoo yksikönjohtaja Anne Nurro Ykköskoti ja Onnikoti Kartanosta Joutsasta.

-Digitaalisuuden hyödyntäminen hoitotyössä on ilmiönä kiinnostanut minua pitkään. Koulutuksessa olen tajunnut, että mahdollisuudet ovat rajattomia. Koulutus herättää ajattelemaan kokonaisvaltaisesti teknologian läpi. Esimerkiksi älyrannekkeella voisi mitata monia asioita, kuten ahdistuneisuutta. Virtuaalisesti voi vierailla vaikka Tokion yökerhossa tai Machu Picchu -vuorella. Asiakkaan omat rajoitukset, kuten sosiaalisten tilanteiden pelko, eivät estä vierailemasta virtuaalisesti vaikka pankissa tai taidemuseossa. Hoitaminen muuttuu ja teknologisoituu. Miten tämä näkyy tulevaisuudessa hoitoalalla, kun työntekijöistä on pulaa, sanoo yksikönjohtaja Tero Metsälä, Ykköskoti Väylästä Jyväskylästä.

Lue koko juttu aiheesta klikkaamalla tästä!