Ykköskoti Kimppakoti

Tarjoamme asumispalvelua mielenterveyskuntoutujille ja lievästi kehitysvammaisille.

Asuminen meillä

Toimintaamme kuuluu yhteensä 24 paikkaa tehostettua palveluasumista, palveluasumista ja tuettua asumista.Kimppakodissa on 18 asukaspaikkaa. Tehostetun palveluasumisen paikkoja on 10 ja palveluasumisen paikkoja 8. Lisäksi meillä on tuettua asumista asukkaille vuokratuissa asunnoissa 1-6 kpl. 

Toiminta

Kimppakodin toiminnassa keskitytään asukkaiden vahvuuksiin ja jokaista asukasta arvostetaan yksilönä. Ruokahuollostamme vastaa oma ammattitaitoinen kokki, joka valmistaa asukkaille joka päivä tarjottavat ruoat Kimppakodin omassa keittiössä. Palveluihimme kuuluu myös kotiin annettavat hoiva- ja siivouspalvelut. 

Kuntoutuksessa keskitytään asukkaan vahvuuksiin ja painotetaan oman elämänhallinnan kehittämistä ja kohdalleen saamista pienin askelin.

Kodeissamme asukkaat saavat yksilöllistä tukea, ohjausta ja huolenpitoa arkipäivän askareissa. Toiminta perustuu yhteisesti sovittuihin arvoihin ja periaatteeseen tehdä työtä yhdessä asukaslähtöisesti yksilöä ja ihmisarvoa kunnioittaen. Jokaiselle asukkaalle laaditaan yksilöllinen kuntoutussuunnitelma, joka on joustava ja vastaa asukkaan sen hetkisiä tarpeita.

Kun kuntoustussuunnitelman mukaiset tavoitteet on saavutettu, kodeista muutetaan eteenpäin. Vaihtoehtoja ovat muutto tuettuun asumiseen tai omaan asuntoon. Palvelukodit tai tukiasunnot voivat olla joillekin myös pysyvä koti.

Kodit ja yhteistilat

Koti valmistui keväällä 2004 ja tiloissa on huomioitu hyvin pitkälle asukkaiden viihtyvyys ja turvallisuus. Tehostetun asumispalvelun siipi on varustettu automaattisella palosammutusjärjestelmällä sekä hoitajakutsujärjestelmällä. Tässä osassa rakennusta myös huoneissa on omat, tilavat inva-WC/suihkutilat, joiden varustuksessa otettu huomioon myös liikuntarajoitteiset. Syksyllä 2013 tiloihin remontoitiin myös lyhyet  loma/intervallijaksot mahdollistava huone. Kesällä 2016 toteutimme pintaremontin yhteisissä tiloissa ja uusimme niiden kaikki kalusteet pitääksemme asukasviihtyvyyden korkealla tasolla. Asukkaiden käytössä on oman huoneen lisäksi ruokasali, kolme oleskelutilaa, askartelutila sekä sauna-, pesu- ja kodinhoitotilat. 

Kodin ympäristö

Sijaitsemme lähes kaupungin keskustassa, lähellä kaikkia tarvittavia palveluja, kuitenkin omassa rauhallisessa ympäristössä.

Henkilöstö

Henkilökuntamme on koulutettua sekä sitoutunutta. Kaiken toimintamme tavoitteena on asiakaslähtöisyys. Päivitämme henkilökunnan osaamista säännöllisillä koulutuksilla. 

Meille asukkaaksi?

Meille voi hakeutua olemalla yhteydessä oman kunnan sosiaalitoimeen. Meille käyvät myös palvelusetelit.