Ykköskoti Koppelo

Ykköskoti Koppelo tarjoaa kuntouttavaa palveluasumista mielenterveyskuntoutujille pienessä ja turvallisessa asuinyksikössä. Meillä jokainen asukas on tervetullut ja arvokas. Asukkaiden kuntoutuksen tavoitteena meillä on paras mahdollinen saavutettavissa oleva itsenäisyyden, omatoimisuuden ja koetun elämänlaadun taso. Kotimme soveltuu kaiken ikäiselle aikuisille mielenterveyskuntoutujille, jotka tarvitsevat tavoitteellista, pitkäjänteistä ja pitkäkestoista kuntoutusta.

20220823_103429
20220823_103340
20220823_104921
20220823_104847
20220823_103221
20220823_103136
20220823_102906
20220823_103107
20220823_102621
cof
PlayPause
previous arrow
next arrow

Asuminen meillä

Ykköskoti Koppelossa toimintamme rakentuu asukaslähtöisyydelle ja yksilöllisyydelle. Palvelumme lähtee asukkaan odotuksista ja tarpeista. Tavoitteemme on luoda ja turvata edellytykset mahdollisimman hyvään elämään ja arkeen jokaiselle asukkaallemme. Henkilöstö työskentelee asukkaiden kotona ja arvostaa sitä.

Toiminta

Toiminnan perustana meillä ovat toiminnallisuus, kuntoutuminen ja turvallisuus. Yhteisökuntoutuksen periaatteet ovat osa kotimme päivittäistä toimintaa. Asukkaat ottavat omien kykyjensä ja valmiuksiensa mukaan vastuuta omasta arjestaan, henkilöstö tukee heitä itsenäiseen päätöksentekoon ja omatoimisuuteen. Asukkaat osallistuvat yhteisön yhteiseen päätöksentekoon.

Aloitamme arkiaamut yhteisellä aamukokouksella. Aamukokouksissa käsittelemme päivän tapahtumat ja sovitaan yhteisesti päivän tehtävät ja vastuut. Yhteisökokoukseen kokoonnumme kerran viikossa ja kokouksessa päätämme yhdessä yhteisistä asioista ja suunnittelemme toimintaa.

Tarjoamme monipuolista asukkaiden toimintakykyä ja elämänlaatua edistävää tekemistä ja toimintaa, mm. retkiä, luovia ryhmiä, toimintatuokioita, peli- ja liikuntaryhmiä. Asukkaille järjestetään viikoittain kuljetus ja tarvittava tuki asioiden hoitamiseen kaupungilla. Asukkaille järjestämme viikoittain omatuokiot, joiden sisällössä huomioidaan asukkaiden ajankohtaiset asiat ja toiveet. Asukkaiden ja heidän verkostonsa kanssa teemme jokaiselle asukkaalle yksilöllinen kuntoutus- ja itsemääräämisoikeussuunnitelma ja niitä päivitetään säännöllisesti.

Toiminta-ajatus

Ykköskoti Koppelon toiminta rakentuu asukaslähtöisyydelle, yksilöllisyydelle sekä yhteisöllisyydelle. Palvelumme lähtee asukkaan omista odotuksista ja tarpeista. Tavoitteemme on luoda ja turvata edellytykset mahdollisimman hyvään elämään ja arkeen jokaiselle asukkaallemme. Ohjaus ja toiminta kodissamme on laadukasta ja asukaslähtöistä. Asuminen ja kuntoutuminen suunnitellaan yhdessä asukkaan, läheisen, omaohjaajan ja palvelun tilaajan kanssa. Yksikkömme toimii yhteisöllisesti ja yhdessä oppiminen on osa kodin arkea. Jokainen asukas, hänen läheisensä ja verkostonsa ovat tärkeitä.

Ykköskoti Koppelon tavoitteena on tarjota asukkaille mahdollisimman hyvä yksilöllinen tuki, apu ja ohjaus heidän itsensä näköiseen elämään. Seuraamme laatua ja sen osa-alueita, jotka ovat yksilöllinen hoiva, ohjaus ja tuki, turvallisuus, oma viihtyisä koti, yhteisöllisyys ja

osallisuus sekä maukas ja terveellinen ravinto. Laatua seuraamme kyselyillä ja raporteilla. Seurannan tuloksena on kodin laatuindeksi, mikä Ykköskoti Koppelossa on hyvä. Kyselyjen avulla saatujen tulosten perusteella kehitämme toimintaamme taataksemme asukkaillemme yksilöllisen hyvän elämän.

Sijainti ja tilat

Ykköskoti Koppelo sijaitsee hirsitalossa luonnon kauniilla omakotialueella noin 3,5 kilometrin päässä Kuhmon keskustasta. Talossamme on koti 12 asukkaalle. Ykköskoti Koppelo on kodikas ja viihtyisä paikka kuntoutumiselle. Asukas voi sisustaa huoneensa omilla huonekaluillaan ja tavaroillaan oman mieltymyksensä mukaan. Asukkaillamme on käytössään yhteisiä oleskelutiloja, yhteinen ruokailutila, sauna ym.

Valmistamme ruoan yhdessä asukkaiden kanssa. Yksikössä on käytössä kiertävä ruokalista, joka on suunniteltu asukkaiden kanssa. Toteutamme asukkaiden toiveruokaviikonloppuja. Asukkaat osallistuvat mielellään myös leivontaan.

Kodin ympäristö

Kodin pihapiiri on rauhallinen. Puitteet ulkoiluun ovat hyvät. Yksikön välittömässä läheisyydessä on hyvät mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen ja marjametsää. Kodin piha-alueelle on oma kasvimaa.

Henkilöstö

Henkilöstömme on ammattitaitoinen ja omaa sosiaali- ja terveysalan koulutuksen. Henkilöstö on erikoistunut mielenterveys-, päihde- ja yhteisötyöhön sekä sosiaaliseen kuntoutukseen ja henkilöstöllä on myös muuta osaamista. Henkilöstöllä on yksikön työssä hyödynnettävä työkokemus. Yksikössä työskentelevät lähihoitajat, tiimivastaava-sairaanhoitaja ja yksikönjohtaja. Henkilöstö kehittää osaamistaan koulutusten ja työn kehittämisen kautta.

Meille asukkaaksi?

Ykköskoti Koppeloon voi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin kuten hoito- ja asumistukeen. Myös itsemaksavat asukkaat ovat tervetulleita. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan ja avaamaan ovi kotiin, joka tekee huomisesta paremman!