Ykköskoti Koppelo

Ykköskoti Koppelo tarjoaa tuettua palveluasumista kaiken ikäisille aikuisille mielenterveyskuntoutujille pienessä ja turvallisessa asuinyksikössä. Meillä jokainen asukas on tervetullut ja arvokas. Asukkaiden kuntoutuksen tavoitteena meillä on paras mahdollinen saavutettavissa oleva itsenäisyyden, omatoimisuuden ja koetun elämänlaadun taso.

20220823_103429
20220823_103340
20220823_104921
20220823_104847
20220823_103221
20220823_103136
20220823_102906
20220823_103107
20220823_102621
cof
PlayPause
previous arrow
next arrow

Asuminen meillä

Ykköskoti Koppelossa toimintamme rakentuu asukaslähtöisyydelle ja yksilöllisyydelle. Palvelumme lähtee asukkaan odotuksista ja tarpeista. Tavoitteemme on luoda ja turvata edellytykset mahdollisimman hyvään elämään ja arkeen jokaiselle asukkaallemme. Henkilöstö työskentelee asukkaiden kotona ja arvostaa sitä.

Toiminta

Toiminta on asukaslähtöistä, suunniteltua ja tavoitteellista. Yhteisökuntoutuksen periaatteet ovat osa kotimme päivittäistä toimintaa. Asukkaat ottavat omien kykyjensä ja valmiuksiensa mukaan vastuuta omasta arjestaan, henkilöstö tukee heitä itsenäiseen päätöksentekoon ja omatoimisuuteen. Asukkaille tehdään yksilöllinen kuntoutussuunnitelma, jossa sovitaan tavoitteet kuntoutukselle ja yksilölliset tukimuodot.

Viikoittain vaihtuva viikko-ohjelma sisältää arkiaamuisin pidettävät aamukokoukset, jossa käydään läpi päivän tapahtumat ja jaetaan vastuualueet. Yhteisökokous pidetään kerran viikossa, missä päätetään yhdessä asioista, jotka koskevat sekä asukkaita että henkilöstöä eli koko yhteisöä. Tämän avulla asukas saa osallisuuden kokemuksia ja tunnetta siitä, että hän kuuluu osaksi yhteisöä. Lisäksi kodissamme järjestetään monipuolisesti aktiivista tekemistä asukkaan toiveiden ja voinnin mukaan. Hyödynnämme ympäristön eri mahdollisuuksia virkistykseen, harrastamiseen ja hyvinvoinnin edistämiseen.

Vuoden 2021 alusta alkaen olemme kehittäneet asukkaiden kuntoutumisen tukena toipumisorientaatiomallia. Toipumisorientaation ajattelussa ja toimintatavassa painottuvat voimavarat, osallisuus, toivo, merkityksellisyys ja positiivinen mielenterveys. Toipumisorientaation viitekehys tarkoittaa, että ihminen itse (toipuja) nähdään aktiivisena toimijana, joka pystyy sairaudestaan huolimatta elämään omista lähtökohdistaan käsin mielekästä ja tyydyttävää elämää. Toipujan oma aktiivinen ja yksilöllinen rooli hänen omassa elämässään korostuu.

Sijainti ja tilat

Ykköskoti Koppelo sijaitsee hirsitalossa luonnon kauniilla omakotialueella noin 3,5 kilometrin päässä Kuhmon keskustasta. Talossamme on koti 12 asukkaalle. Ykköskoti Koppelo on kodikas ja viihtyisä paikka kuntoutumiselle. Asukas voi sisustaa huoneensa omilla huonekaluillaan ja tavaroillaan oman mieltymyksensä mukaan. Asukkaillamme on käytössään yhteisiä oleskelutiloja, yhteinen ruokailutila ja saunaosasto.

Kodin ympäristö

Kodin pihapiiri on rauhallinen. Puitteet ulkoiluun ovat hyvät. Yksikön välittömässä läheisyydessä on hyvät mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen.

Henkilöstö

Ohjaajamme ovat paikalla 07.00-21.00 välisenä aikana vuoden jokaisena päivänä. Henkilöstömme on ammattitaitoinen ja omaa sosiaali- ja terveysalan koulutuksen. Henkilöstö on erikoistunut mielenterveys-, päihde- ja yhteisötyöhön. Henkilöstö kehittää osaamistaan koulutusten ja työn kehittämisen kautta. Kodissamme työskentelee ohjaajat, sosionomi ja sairaanhoitaja.

Meille asukkaaksi?

Ykköskoti Koppeloon voi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin kuten hoito- ja asumistukeen. Myös itsemaksavat asukkaat ovat tervetulleita.

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan ja avaamaan ovi kotiin, joka tekee huomisesta paremman!