Ykköskoti Niitty

Ykköskoti Niitty on muuttanut uusiin tiloihin yhdessä Ykköskoti Nummen kanssa. Yksiköt löytyvät nykyään nimellä Ykköskoti Eerola.

59df2f82bf9b3378239859
59df2f82dd66a622926472
59df2f8341697696948842
59df2f83754c3179925614
PlayPause
previous arrow
next arrow

Ykköskoti Niitty Tarjoaa palveluasumista mielenterveyskuntoutujille Kuusankoskella. Koti sijaitsee vajaan kilometrin päässä Kuusaan keskustasta. Kouvolan keskustaan matkaa on noin 7 kilometriä ja sinne pääsee helposti bussilla.

Asuminen meillä

Keskeisellä sijalla on asukkaiden sosiaalisten valmiuksien kehittäminen ja ihmissuhdetaitojen vahvistaminen. Heidän itsetuntoaan vahvistetaan ja rohkaistaan ottamaan vastuuta itsestään. Jokaiselle asukkaalle nimetään omaohjaaja ja laaditaan kuntoutussuunnitelma, jossa huomioidaan asukkaan yksilöllinen tilanne ja kuntoutuksen tarve.

Toiminta 

Kodin toiminnoissa korostuu paljon toiminnallisuus ja virikkeellisyys. Päivittäisiin kodin toimintoihin osallistuvat kaikki asukkaat voimavarojensa mukaan. Toimintojen tueksi on rakennettu viikko-ohjelma. Ryhmätoimintojen kaiutta tavoitellaan asukkaan valmentamista mahdolliseen itsenäiseen elämään. Näin saadaan harjaannusta elämän arkiasioiden, kuten esimerkiksi siivouksen, ruuanlaiton ja pyykkihuollon, hoidossa. Joka viikko järjestetään myös yhteisökokouksia, jolloin kaikki ovat mukana kertomassa kuulumisiaan ja käymässä läpi menneitä tapahtumia ja tulevaa. 

Erilaiset ryhmätoiminnat ovat hyvin oleellinen osa viikko-ohjelmaamme. Asukkaalla on mahdollisuus osallistua häntä kiinnostaviin ja kuntoutusta hyödyntäviin toimintaryhmiin. Ryhmätoimintoja on mm. rentoutus-, retki-, kädentaito-, musiikki-, muistinaktivointi-, leivonta-, naisten- ja miestenryhmät. Kuntoutuksen edistyessä etsitään mahdollisuutta kouluttautumiseen tai työkokeiluun. Ykköskoti Niitty tekee jatkuvaa ja tiivistä yhteistyötä Ykköskoti Nummen kanssa.

Kodit ja yhteistilat 

Niitty toimii kahdessa kerroksessa. Kotimme toiminta on pääosin keskittynyt katutasoon, jossa on 11 asuntoa ja yhteistä toimitilaa. Jokaisella asukkaalla on oma huone, jonka hän voi sisustaa itse. Asukkaidemme käytössä on myös yhteisiä oleskelutiloja, yhteinen keittiö ja ruokasali, sauna ja toiminnallinen tila.

Kodin ympäristö 

Ykköskoti Niitty sijaitsee noin 7 kilometrin päässä Kouvolan keskustasta. Kuusaan palveluihin matkaa on vain noin kilometri. Kodilla on oma iso piha-alue, jossa on mm. iso piharakennus, joka on asukkaiden käytössä. Lähikauppoihin on matkaa vain noin 600 metriä. Bussiyhteydet kulkevat ihan kodin vierestä ja lähimmälle pysäkille ei ole matkaa kuin muutama kymmenen metriä. Kodin läheisyydessä virtaa Kymijoki.

Henkilöstö 

Henkilökuntamme koostuu mielenterveystyön ja sosiaalialan rautaisista ammattilaisista. Henkilöstöllä on osaamista mielenterveys- ja päihdekuntoutujien tukemisesta sekä sairaanhoidollista osaamista asukkaiden hoivaan ja huolenpitoon. Ykköskoti Niityssä henkilökunta on läsnä ark. 7.30-20 ja vkonloppuna 8-20. Yö aikaan yksikössä on puhelin yhteisissä tiloissa,  jolla voi tarvittaessa olla yhteydessä Ykköskoti Nummen yöhoitajaan.

Meille asukkaaksi? 

Meille voit tulla asiakkaaksi kunnan sosiaalitoimen kautta. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin, kuten asumis-, kuntoutus- ja hoitotukeen.

Tulo-ohjeet 

Kodillemme on matkaa noin 7 kilometriä Kouvolan keskustasta, rautatieasemalta ja matkahuollosta. Paikallisliikenteen linja-autopysäkki on noin 20 m päässä kotimme pihasta. Autolla tullessa pihalle mahtuu pysäköimään hyvin.