Ykköskoti Nummi

Ykköskoti Nummi on muuttanut uusiin tiloihin yhdessä Ykköskoti Niityn kanssa. Yksiköt löytyvät nykyään nimellä Ykköskoti Eerola.

59df35c9b5f32813663732
5e468f11db80b141581073
5e468f1b0dd76053495531
5e468f245fe79068007984
5e468f3a552bd088639672
PlayPause
previous arrow
next arrow


Ykköskoti Nummi tarjoaa tehostettua palveluasumista mielenterveyskuntoutujille Kouvolassa. Koti sijaitsee, palvelujen lähellä ja hyvien kulkuyhteyksien päässä Kouvolan keskustan välittömässä läheisyydessä.

Asuminen meillä

Keskeisellä sijalla on asukkaiden sosiaalisten valmiuksien kehittäminen ja ihmissuhdetaitojen vahvistaminen. Heidän itsetuntoaan vahvistetaan ja rohkaistaan ottamaan vastuuta itsestään. Jokaiselle asukkaalle nimetään omaohjaaja ja laaditaan kuntoutussuunnitelma, jossa huomioidaan asukkaan yksilöllinen tilanne ja kuntoutuksen tarve.

Toiminta 

Kotimme aktiviteeteissä korostuu paljon toiminnallisuus ja virikkeellisyys. Päivittäisiin kodin toimintoihin osallistuvat kaikki asukkaat voimavarojensa mukaan. Olemme rakentaneet toiminnan tueksi  viikko-ohjelman. Ryhmätoimintojen kaiutta tavoitellaan asukkaan valmentamista mahdolliseen itsenäiseen elämään. Näin saadaan harjaannusta elämän arkiasioiden, kuten esimerkiksi siivouksen, ruuanlaiton ja pyykkihuollon, hoidossa. 

Joka viikko järjestetään myös yhteisökokouksia, jolloin kaikki ovat mukana kertomassa kuulumisiaan ja käymässä läpi menneitä tapahtumia ja tulevaa. Erilaiset ryhmätoiminnat ovat hyvin oleellinen osa viikko-ohjelmaamme. Asukkaalla on mahdollisuus osallistua häntä kiinnostaviin ja kuntoutusta hyödyntäviin toimintaryhmiin. Ryhmätoimintoja on mm. rentoutus-, retki-, kädentaito-, musiikki-, muistinaktivointi-, leivonta-, naisten- ja miestenryhmät. Kuntoutuksen edistyessä etsitään mahdollisuutta kouluttautumiseen tai työkokeiluun. Ykköskoti Nummi tekee jatkuvaa ja tiivistä yhteistyötä Ykköskoti Niityn kanssa.

Kodit ja yhteistilat 

Ykköskoti Nummi on kolmikerroksinen pienkerrostalo, jossa on 18 asuntoa. Jokaisella asukkaalla on oma huone, jonka hän voi sisustaa itse. Asukkaidemme käytössä on myös yhteisiä oleskelutiloja, yhteinen ruokasali, sauna ja toiminnallinen tila. Lisäksi kodista löytyy työpaja ja valmistuskeittiö, jossa on oma kokki.

Kodin ympäristö

Ykköskoti Nummi sijaitsee vain parin kilometrin päässä Kouvolan keskustasta. Kodilla on oma sisäpiha, jossa on mm. kasvihuone, joka on asukkaiden käytössä. Lähikauppoihin on matkaa vai parisataa metriä. Bussiyhteydet kulkevat ihan kodin vierestä ja lähimmälle pysäkille ei ole matkaa kuin muutama sata metriä.

Henkilöstö

Henkilökuntamme koostuu mielenterveystyön ja sosiaalialan rautaisista ammattilaisista. Koulutettu ja välittävä henkilöstömme on läsnä ympäri vuorokauden. Henkilöstöllä on osaamista mielenterveys- ja päihdekuntoutujien tukemisesta sekä sairaanhoidollista osaamista asukkaiden hoivaan ja huolenpitoon. Kodissa on myös oma kokki.

Meille asukkaaksi?

Meille voi tulla asiakkaaksi kunnan sosiaalitoimen kautta. Kaikissa tapauksissa asukass on oikeutettu Kelan etuuksiin, kuten asumis-, kuntoutus- ja hoitotukeen.

Tulo-ohjeet

Kodillemme on matkaa hieman reilut kaksi kilometriä Kouvolan keskustasta, rautatieasemalta ja matkahuollosta. Paikallisliikenteen linja-autopysäkki on noin 100 m päässä kodistamme. Autolla tullessa parkkipaikat sijaitsevan kotimme edessä ja ovat vierailijoiden käytössä.