Ykköskoti Onnela

IMG_20220912_085128
IMG_20220912_085038
5a1fc4095d085423239008
oznorCBT
5a1fc409455ff382027154
5a1fc409bd7b8877127686
5a1fc4b1b0b3a631755960
PlayPause
previous arrow
next arrow


Ykköskoti Onnela tarjoaa kuntouttavaa tehostettua palveluasumista, palveluasumista, tukiasumista ja ohjattua päivätoimintaa mielenterveyskuntoutujille pienessä ja turvallisessa asuinyksikössä. Kotimme soveltuu kaiken ikäisille aikuisille mielenterveyskuntoutujille, jotka tarvitsevat tavoitteellista, pitkäjänteistä ja pitkäkestoista kuntoutusta parantaakseen ja ylläpitääkseen omaa toimintakykyään.

Asuminen meillä

Ykköskoti Onnelan toiminta rakentuu asukaslähtöisyydelle ja yksilöllisyydelle. Palvelumme lähtee asukkaan omista odotuksista ja tarpeista ja tavoitteemme on luoda ja turvata edellytykset mahdollisimman hyvään elämään ja arkeen jokaiselle asukkaallemme. Asukkaidemme kuntoutuksen tavoitteena on paras mahdollinen saavutettavissa oleva itsenäisyyden, omatoimisuuden ja koetun elämänlaadun taso.

Toiminta

Asukkaamme ottavat omien kykyjensä ja valmiuksiensa mukaan vastuuta omasta arjestaan, heitä tuetaan itsenäiseen päätöksentekoon ja omatoimisuuteen ja he osallistuvat  yhteiseen päätöksentekoon.

Me tarjoamme monipuolista asukkaiden toimintakykyä ja elämänlaatua edistävää tekemistä ja toimintaa. Teemme retkiä, käymme elokuvissa ja vierailulla toisissa yksiköissä, sekä järjestämme erilaisia musiikkitapahtumia omassa yksikössämme. Toiminnan suunnittelu ja toteutus lähtee kuntoutujien toiveista, odotuksista ja mielenkiinnoista.

Kodit ja yhteistilat

Ykköskoti Onnela sijaitsee Lieksan keskustassa. Talossamme on yhteensä 24 asuntoa kolmessa eri kerroksessa. Ykköskoti Onnela on kodikas ja viihtyisä paikka kuntoutumiselle. Asukas voi sisustaa huoneensa omilla huonekaluillaan ja tavaroillaan oman mieltymyksensä mukaan.  Asukkailla on käytössään yhteisiä oleskelutiloja, yhteinen ruokailutila, keittiö ja sauna.

Me valmistamme ruoan itse, yhdessä asukkaiden kanssa. Toteutamme asukkaiden lempiruokaviikkoja. Asukkaat osallistuvat mielellään myös leivontatapahtumiin.

Kodin ympäristö

Kodin pihapiiri on puutarhamainen ja rauhallinen, puitteet ulkoiluun ovat hyvät. Kaikki keskustan palvelut ovat lähellä.

Henkilöstö

Henkilöstöllämme on mielenterveys- ja päihdetyön sekä dementiatyön osaamista. Henkilökunnan osaamista päivitämme säännöllisellä täydennyskoulutuksella. Koulutuksia on mahdollisuus järjestää henkilöstön erityisosaamisen ja kiinnostuksen mukaan.

Meille asukkaaksi?

Ykköskoti Onnelaan voi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin kuten hoito- ja asumistukeen.