Ykköskoti Silta

previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider


Asuminen meillä

Arkemme rakentuu yhteisökuntoutuksen periaatteiden mukaisesti. Viikko-ohjelmaamme kuuluvat säännölliset yhteisökokoukset sekä asukkaista koostuvan vastuuryhmän kokoontumiset.

Toiminta

Päivätoiminta on säännöllistä ja sisällöltään monipuolista. Viikoittain toteutuvat myös ohjatut liikuntahetket sekä musiikkituokiot. Jokaisella asukkaalla on oma kuntoutussuunnitelma ja nimetty omaohjaaja. Arkemme rakentuu yhteisökuntoutuksen periaatteiden mukaisesti. Viikko-ohjelmaamme kuuluvat säännölliset yhteisökokoukset yksilöllisyyden ja tavoitteellisuuden. Kuntoutuksen etenemisen seuraamiseen käytämme kuntoutusmittaria omaohjaajan ja asukkaan yhteisenä työkaluna. Teemme asukkaiden kanssa retkiä heidän toivomiinsa kohteisiin ja tuemme heitä ylläpitämään tukiverkostojaan ja suhteitaan ympäröivään yhteiskuntaan.

Kodit ja yhteistilat

Asukkaillamme on käytössä omien huoneiden lisäksi yhteiset ruokailu- ja oleskelutilat sekä saunaosasto. Meillä on 16 asukaspaikkaa kodissamme.

Kodin ympäristö

Ykköskoti Silta sijaitsee kodikkaassa pienkerrostalossa aivan Kajaanin keskustassa. Meiltä on lyhyt asiointimatka kauppoihin, virastoihin sekä vertaistukiryhmien kohtaamispaikkoihin. Kävelymatkan päästä löytyy myös harrastusmahdollisuuksia niin liikunnan kuin kulttuurinkin ystäville. Oma piha-alue mahdollistaa pienimuotoista Green care -toimintaa esimerkiksi laatikkoviljelyn muodossa.

Henkilöstö

Henkilökunnalla on koulutusta AVEKKI-toimintamallin käyttöön (aggressio- ja konfliktitilanteiden ennaltaehkäisy ja hallinta). Lisäksi henkilöstö on kouluttautunut yhteisökuntoutukseen ja sosiaalisen kognition harjoittamiseen esim. manualisoitu ryhmäterapiamuoto skitsofreniaa sairastaville. Yksikössä on valmiuksia monipuoliseen harrastusten ohjaamiseen ja sairaanhoidollista osaamista somaattisesti sairaiden hoitamiseen.

Meille asukkaaksi?

Ykköskoti Siltaan voi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin kuten hoito- ja asumistukeen.