Ykköskoti Vaisaari, Satelliitit ja työtoiminta

thumbnail_PHOTO-2022-10-14-11-38-50
IMG-20221014-WA0007
IMG-20221014-WA0015
IMG-20220202-WA0001
previous arrow
next arrow

Ykköskoti Vaisaari tarjoaa asumispalveluja kaikenikäisille mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, jotka eivät selviä itsenäisesti jokapäiväisestä elämänhallinnasta, mutta jotka eivät kuitenkaan tarvitse sairaalahoitoa. Lisäksi Ykköskoti Vaisaari tarjoaa erillispalveluna työtoimintaa.

Asuminen meillä

Tavoitteena on saada asukkaat sopeutumaan yhteiskuntaan ja toimimaan yhteiskunnan jäsenenä. Mielenterveys- ja päihdekuntoutujille tarkoitettuja Tukiasuntoja (Satelliitit) on laajasti Turun ja Raision alueella. Henkilökunta avustaa, ohjaa ja valvoo asukkaan selviytymistä arjesta yksilöllisesti sovittujen käyntikertojen ja tapaamisten mukaan.

Työtoiminta

Vaisaaren Työtoimintayksikössä (Komeetta) tehdään erilaisia alihankintatöitä, esimerkkeinä pakkaus-, huolto-, kunnostus, piha- ja muut aputyöt. Työtoiminnassa harjoitellaan työelämän pelisääntöjä, jaksamista ja sosiaalista kanssakäymistä.

työtoimintaa_kuva

Ryhmämuotoista päivätoimintaa

Ykköskoti Vaisaari tarjoaa tukiasuntoasukkaille ryhmämuotoista tavoitteellista päivätoimintaa. Päivätoiminnan ryhmiä ja tavoitteita:

  • Liikuntaryhmät (pallopelit, keilailu, uinti, kuntosali, liikunnan terveyttä edistävät vaikutukset) 
  • Retkeily- ja ulkoiluryhmät (liikkuminen luonnossa, kasvien tunnistaminen, hyödyntäminen, ulkoilureitit lähistöllä; laavut; grillit jne, luonnon terveyttä edistävät vaikutukset) 
  • “Oma-apu” -ryhmät (hiljaiset nuoret miehet, vertaistuki, sosiaalisten taitojen kehittäminen, avoimuus ja rohkeus toimia osana yhteiskuntaa) 
  • Ruokaryhmät (ravinto-opillisesti riittävän ja monipuolisen ravinnon merkitys terveydelle ja terveellisen ruokavalion toteutumisen vaikutukset) 
  • Käsityöryhmät ja taideryhmät 

Kodit ja yhteistilat

Asunnot ovat hajasijoitettuja tavallisia vuokra-asuntoja, joissa normaali vuokra-asunnon varustelutasot. Asuntojen koot vaihtelevat pienistä yksiöistä tilavampiin kaksioihin.

Kodin ympäristö

Tukiasunnot ja työtoimintakeskus sijaitsevat lähellä hyviä liikenneyhteyksiä ja palveluja.

Henkilöstö

Ohjaajat avustavat, neuvovat ja ohjaavat asukkaita arkipäivän toiminnoissa. Ammattitaitoinen ja moniammatillinen henkilökunta on paikalla virka-aikaan arkisin. Muina aikoina on puhelinpäivystys.

Meille asukkaaksi?

Ykköskoti Vaisaareen voit tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Olet oikeutettu Kelan etuuksiin kuten  asumistukeen.

Tulo-ohjeet

Meille pääset helposti fölin linjoilla 220 ja 221, jotka kulkevat Turun kauppatorilta kauppakeskus Myllyyn. Konsantien ja Nesteentien risteyksessä olevalta pysäkiltä matkaa meille on noin 50 metriä. Omalla autolla tultaessa Raision keskustasta Nesteentietä ajettuaan kilometrin Rasisionkaari kääntyy oikealle ja Raisionkaari 50 on heti ensimmäinen kiinteistö oikealla. Samassa kiinteistössä toimii logistiikka yritys Westlog ja pysäköintitiloja on runsaasti. Kiinteistössä on kaksi sisäänkäyntiä ja meille tullaan ovesta numero 1 toiseen kerrokseen.