Mehiläinen valittu terveysalan ihanteellisimmaksi työpaikaksi Universumin opiskelijatutkimuksessa

Maailman johtavan työnantajakuvan tutkimiseen ja kehittämiseen erikoistuneen Universum Communications -yhtiön toteuttama opiskelijatutkimus osoittaa, että Mehiläinen on terveysalan ihanteellisin työpaikka. Tutkimuksessa haastateltiin lokakuussa 2021 – huhtikuussa 2022 yli 13 000 korkeakouluopiskelijaa, jotka kertoivat näkemyksiään työnantajista ja työelämästä. Tärkein työnantajan ominaisuus oli edelleen monipuoliset työtehtävät, mutta työn ja vapaa-ajan tasapainoon kannustaminen nousi tärkeydessä eniten.

”Arvostamme tätä huomionosoitusta. Tutkimuksessa on kyse mielikuvasta ja arvioijana toimivat alan opiskelijat, joiden odotuksissa työntekijäkokemuksen rima on korkealla. Olemme tehneet koko talossa systemaattisesti työtä johtamisen, työolosuhteiden ja koko työntekijäkokemuksen eteen ja näen että sisäisesti tekemämme hyvä työ näkyy nyt ulkoiseen kohderyhmään suunnatussa tutkimuksessa. Tavoitteenamme on olla halutuin työpaikka sote-alan ammattilaisille ja jatkammekin nöyrin mielin hyvää työtä”, toteaa Mehiläisen henkilöstöjohtaja Tatu Tulokas.

”Me Mehiläisessä haluamme panostaa siihen, että opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden on helppoa ja turvallista aloittaa työuransa meillä. Meillä opiskelijat ja vastavalmistuneet saavat aina kokeneiden kollegoiden ja esihenkilöiden tuen ja työntekijöistä pidetään aidosti hyvää huolta”, jatkaa Mehiläisen henkilöstön kehitysjohtaja Anu Kolari.

Tärkeitä työnantajan ominaisuuksia miettiessään opiskelijat keskittyvät tutkimuksen mukaan omassa arjessaan tärkeisiin asioihin; riittävän korkeaan palkkaan, työn (ja työnantajan) joustavuuteen, sekä työn ja vapaa-ajan tasapainoon kannustamiseen. Nämä tekijät ovat tänä vuonna vastaajille tärkeämpiä kuin ennen. Myös joustavat työnteon mallit ovat entistä tärkeämpiä. 83 % vastaajista olisi kiinnostunut etätyön tuomista mahdollisuuksista ja peräti 42 % opiskelijoista hylkäisi työnantajan, joka ei ole aktiivinen kestävän kehityksen saralla.

Lue kaikki tulokset klikkaamalla tästä!

Mehiläisen Senior Marketing Manager Reetta Rautkivi ja henkilöstöjohtaja Tatu Tulokas vastaanottamassa palkintoa Universumin gaalaillassa.