Tekijät tutuksi: Anna Kiiski, Työkeskus Salpa

Tekijät tutuksi -osiossa esittelemme alan ammattilaisiamme, Ykköskotien työntekijöitä. Tervetuloa tutustumaan tekijöihimme!

Kuka olet?​

Moi, nimeni on Anna Kiiski. Asun Vantaalla, mutta sydämeni on juurtunut vahvasti Itä-Helsinkiin, jossa olen asunut suurimman osan elämästäni. Perheeseeni kuuluu puolison lisäksi kaksi päiväkoti-ikäistä lasta. Luonteeltani olen iloinen ja positiivinen, joka näyttäytyy puheliaisuutena sekä kuuluvana nauruna myös työpaikalla. Koulutukseltani olen sosionomi (YAMK). Työn, perhe-elämän sekä arjen kiireen vastapainona pidän hiljaisuudesta sekä rauhoittumisesta luonnon äärelle. Etenkin vesi elementtinä puhuttelee minua. Pidän luonnossa liikkumisesta sekä äänikirjojen kuuntelemisesta. Lemppari lastenkirja, jota usein iltaisin luetaan, on Ninka Reitun ”Sinä olet super-rakas”. Olen tiedonjanoinen ja luonteeltani ikuinen opiskelija. Haluan oppia uutta ja kehittyä niin ammatillisesti kuin henkilökohtaisesti.

Millaista työtä teet?

Olen ollut yrityksessä töissä vuodesta 2008 lähtien, jolloin tulin töihin ohjaajaksi Pakilan palvelukotiin. Tuolloin olin juuri valmistunut sosionomiksi (AMK). Pian tämän jälkeen sain tilaisuuden hetken toimia esihenkilön sijaisena. Vuodesta 2012 lähtien olen toiminut sosiaalisen kuntoutuksen vastaavana Viertolan työkeskuksessa. Viime vuonna työkeskuksemme muutti uusiin tiloihin Vantaan Porttipuistoon ja uudeksi nimeksi valikoitui Työkeskus Salpa. Vuosien varrella olen siis saanut olla mukana erilaisissa työtehtävissä ja työskennellä useassa eri yksikössä.

Työkeskus Salpassa vastaamme yhdessä tiimimme kanssa työkeskuksen päivittäisistä toiminnoista. Työkeskuksessa tehdään muun muassa erilaisia alihankintatöitä, jotka usein koostuvat vaihtelevista pakkaus- ja kokoonpanotöistä. Minun vastuullani on kaksi eri työnteettäjää, joiden kanssa teen aktiivisesti yhteistyötä. Työtoiminnan lisäksi järjestämme erilaisia virkistys-, harraste- ja ryhmätoimintoja, joissa saan itsekin olla mukana suunnittelemassa sekä toteuttamassa. Toimin omaohjaajana omille kuntoutujille, jotka käyvät työkeskuksessa. Omaohjaajan tehtäviin kuuluu mm. kuntoutussuunnitelman laadintaa, yhteydenpitoa eri verkostojen kanssa sekä päivittäisten kirjausten tekemistä. Työni on monipuolista ja vaihtelevaa. Pidän siitä, että minulla on erilaisia vastuualueita, joista saan huolehtia.

Mikä on parasta Ykköskodeissa?

Parasta on asiakas- ja ihmislähtöinen työ. Saan kohdata ihmisen ihmisenä ja olla aidosti läsnä toiselle. Yhteisökuntoutus sekä toipumisorientaatio kuntoutusmenetelminä tuntuvat itselle luontevilta tavoilta työskennellä. Olen kiitollinen siitä, että yritys on tukenut kouluttautumistani ylempään ammattikorkeakoulututkintoon. Työssäni saan hyödyntää omia vahvuuksia sekä mielenkiinnonkohteita.

Mistä olet erityisen innostunut/kiinnostunut juuri nyt?​

Ihanaa, kun kevät on vihdoin saapunut. Tämä on paras vuodenaikana. Luonto herää talviunilta ja kesä on vielä edessäpäin. Pihalle saa istuttaa kesäkukkia, kasvattaa taimia ja muutoinkin puuhailla ulkona. Olen viime aikoina innostunut erilaisista käsitöistä. Olen opetellut solmeilemaan makrameeta, kutomaan villasukkia ja ompelemaan ompelukoneella.

Mikä sinua motivoi?​

Minua motivoi uuden oppiminen, ahaa-elämykset sekä -oivallukset ja kuntoutujan onnistumisen kokemukset.

Minkä taidon haluaisit oppia?​

Haluaisin olla spontaanimpi ja elää enemmän hetkessä. Lähtökohtaisesti pidän suunnittelusta, ennakoinnista ja järjestelmällisyydestä. Pidän tunteesta, että tiedän etukäteen mitä tapahtuu. Haaveena on joskus lähteä reissuun siten, että vasta lentokentällä laukut pakattuina päätän matkakohteen ja päämäärän.

Terveiset omille työkavereille?

Kiitos parhaalle työyhteisölle sekä omalle tiimille. Hyvä työyhteisö on tärkeä osa kokonaisuutta, miksi aamulla on kiva tulla töihin.