Provesta Kajo

Asuminen meillä

Provesta Kajo tarjoaa kuntouttavaa palveluasumista aikuisille mielenterveyskuntoutujille. Kuntoutuksen tavoitteena on asukkaan mahdollisimman itsenäinen arki ja elämä omassa kodissa. Kaikilla asukkailla on oma asuinhuoneisto samassa taloyhtiössä yksikön yhteisten tilojen kanssa. Henkilökunta on paikalla viikon jokaisena päivänä ja tukee asukasta arjessa tämän yksilöllisten tarpeiden mukaisesti.

Toimintayksikkö sijaitsee tavanomaisessa taloyhtiössä Vantaan Keimolanmäessä. Lähistöllä loistavat ulkoilumahdollisuudet, vehreä luonto sekä Kivistön hyvät lähipalvelut. Lähikauppaan on matkaa 450 m. Bussipysäkki heti asunnon läheisyydessä ja Kivistön juna-asema noin 1,4 km päässä.

Toiminta

Yksikön arkea suunnitellaan yhdessä asukkaiden kanssa. Toiminta on kodinomaista yhdessä tekemistä ja arjesta nauttimista. Palvelut, tuki ja ohjaus, suunnitellaan yksilöllisesti, yhdessä asukkaan kanssa. Palveluissa korostuvat asukkaan elämän kokonaisvaltainen tukeminen; oma koti, hyvinvointi, sosiaaliset suhteet ja arjen askareet. Lisäksi yksikössä järjestetään päivittäin pienryhmätoimintaa, jonka teemat perustuvat asukkaiden toiveisiin sekä kuntoutumisen tavoitteisiin.

Henkilöstö

Tärkeintä arjessa on asukkaan kohtaaminen ja kuunteleminen. Kaikille on tärkeää tehdä arjen asiakastyötä ammattitaitoisesti ja toisia kunnioittaen. Työntekijän osaamisen kehittämistä tuetaan koulutuksilla, joissa huomioidaan työntekijän omat toiveet sekä yksikön asukastyön kehittämistarpeet.

Meille asukkaaksi?

Provesta Kajon toiminta käynnistyy elo-syyskuussa 2022. Meille voi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa.