Provesta Kataja

Asuminen meillä

Kataja sijaitsee Oulun keskustan tuntumassa Toppilansalmessa, hyvien liikenneyhteyksien varrella sekä kattavien palveluiden läheisyydessä. Sijainti tarjoaa myös hyvät puitteet erilaisille harrastus- ja ulkoilumahdollisuuksille. Kataja tarjoaa kuntouttavaa asumispalvelua ja itsenäisen arjen taitojen harjoittelua mielenterveyskuntoutujille, kehitysvammaisille sekä autisminkirjoon kuuluville henkilöille. Asiakas saa kuntouttavaa ja yksilöllisten tarpeidensa mukaista, kokonaisvaltaista, turvallista sekä itsemääräämisoikeutta kunnioittavaa tukea ja huolenpitoa. Kuntoutuksen tavoitteena on asukkaan mahdollisimman itsenäinen arki ja oikeus elää oman näköistä, itsenäistä elämää.

Katajan asiakkaiden valoisat ja viihtyisät vuokrayksiöt sijaitsevat nykyaikaisessa kerrostalossa. Samassa taloyhtiössä sijaitsevat asukkaiden yhteiset tilat ja ohjaajien toimitilat, joten henkilökunta on helposti tavoitettavissa. Yhteiset tilat tarjoavat asiakkaille mahdollisuuden yhteisiin ruokailuihin, yhteisöllisyyteen ja ajan viettoon toisten asiakkaiden kanssa.

Asiakkaan ja hänen verkostonsa kanssa tehdään yhteistyötä ja asiakkaan toimintakykyä ja tuen tarvetta arvioidaan säännöllisesti. Asumispalvelun lähtökohtana on asiakkaan hyvinvoinnin tukeminen ja taustalla voimavaralähtöinen ajattelu. Asiakkaan tarvitsema tuki ja ohjaus suunnitellaan yksilöllisesti.

Toiminta

Toimivan, hyvinvointia ja kuntoutumista tukevan arjen keskeinen elementti on mielekäs tekeminen. Aktiivinen ja osallistava arki, jossa voi tuntea olevansa tarpeellinen ja hyväksytty, tukee ihmisen psyykkistä ja fyysistä hyvinvointia. Katajan asiakkaiden arki rakentuu opiskelun, avotyön tai yksikön järjestämien ryhmien sekä työ- ja päivätoiminnan ympärille. Suunnittelemme jokaiselle asiakkaallemme viikko-ohjelman, jonka puitteissa arjen ja vapaa-ajan toiminnot toteutuvat.

Henkilökunta on paikalla kaikkina viikonpäivinä klo 7.00–21.00, yöaikaan toimii puhelinpäivystys.

Kysy lisää palveluistamme yksikön vastaavalta ohjaajalta ja pyydä esite!