Provesta Korte

Asuminen meillä

Korte on asumisyksikkö Jyväskylässä, joka on aloittanut toimintansa keväällä 2017. Korte tarjoaa kuntouttavaa palveluasumista mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Asiakkaiden vuokra-asunnot sijaitsevat nykyaikaisessa kerrostalossa, integroituneena tavalliseen asuinympäristöön. Samassa taloyhtiössä sijaitsevat myös Provestan yhteiset tilat ja ohjaajien toimistotila. Korte sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella ja kävelymatkan päästä löytyvät monipuoliset palvelut sekä harrastusmahdollisuudet.

Toiminta

Palveluasuminen sisältää monipuolisen ja yksilöllisesti suunnitellun tuen ja ohjauksen. Jokaiselle asukkaalle suunnitellaan yksilöllinen ja tavoitteellinen kuntoutussuunnitelma ja aktiivista arkea tukeva viikko-ohjelma. Tavoitteiden toteutumista arvioidaan säännöllisesti. 

Asiakkaamme harjoittelevat mahdollisimman itsenäistä elämänhallintaa osaavan ja itsemääräämisoikeutta kunnioittavan ohjauksen ja tuen turvin. Tuemme asiakkaidemme yhteiskunnallista osallisuutta vahvistamalla asiakkaan toimintakykyä ja vuorovaikutuksen edellytyksiä. Asiakkaiden sosiaalisia suhteita tuetaan kuntoutussuunnitelman mukaisesti ja läheisverkosto otetaan asiakkaan luvalla huomioon yksilöllisessä kuntoutuksessa.

Ohjaajien tuen avulla asukkaat huolehtivat mm. asuntonsa siisteydestä, kodin ulkopuolisten asiointien hoitamisesta, lääkehuollosta ja vapaa-ajan toiminnoista. Kortteen yhteisissä tiloissa on mahdollisuus ruokailuihin päivittäin tai asiakkaan voinnin salliessa valmistaa ohjatusti ruokaa myös omalla asunnolla. Säännölliset tukikeskustelut, yksilöohjaus sekä yhteisöllisyys tukevat asiakkaiden toi

Kysy lisää palveluistamme yksikön vastaavalta ohjaajalta ja pyydä esite!