Provesta Ruori

Asuminen meillä

Ruori on mielenterveyskuntoutujille suunnattu asumisyksikkö, joka sijaitsee Hämeenlinnan keskustassa kattavien palveluiden välittömässä läheisyydessä. Kävelymatkan päässä sijaitsee mm. kauppoja, ruokapaikkoja sekä apteekki. Toimintayksikön lähellä sijaitsee myös uimahalli ja kirjasto.

Ruorissa asukkaat asuvat omissa vuokra-asunnoissaan, jotka sijaitsevat samassa taloyhtiössä yksikön yhteisten tilojen kanssa. Henkilökunnan apu on lähellä ja asiakkaat voivat halutessaan viettää aikaansa yhteisissä tiloissa sekä osallistua yhteiseen toimintaan. Henkilökunta on paikalla viikon jokaisena päivänä aamusta iltaan. Yöaikaan toimii puhelinpäivystys.

Toiminta

Asiakkaamme harjoittelevat mahdollisimman itsenäistä elämää itsemääräämisoikeutta kunnioittavan ohjauksen ja tuen turvin. Jokaiselle asiakkaalle laaditaan henkilökohtainen, omista tarpeista lähtevä kuntoutussuunnitelma ja viikko-ohjelma, jonka mukaan henkilökunta ohjaa ja tukee asiakkaan kuntoutumista ja elämää omassa kodissa.

Itsenäisen asumisen vastapainoksi yksikössä järjestetään yhteistä ohjattua toimintaa sekä harrasteita. Toiminta rakennetaan asiakkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Lisäksi asiakkaita tuetaan ja ohjataan osallistumaan kaupungin tarjoamiin palveluihin. Tarpeen mukaan asiakkaille etsitään myös työ- ja opiskelupaikkoja.

Kysy lisää palveluistamme yksikön vastaavalta ohjaajalta ja pyydä esite!