Provesta Saarni

Asuminen meillä

Saarni tarjoaa kuntouttavaa palveluasumista aikuisille mielenterveyskuntoutujille.  Kuntoutuksen tavoitteena on asukkaan mahdollisimman itsenäinen arki ja elämä omassa kodissa. Kaikilla asukkailla on oma asuinhuoneisto samassa taloyhtiössä yksikön yhteisten tilojen kanssa. Henkilökunta on paikalla viikon jokaisena päivänä ja tukee asukasta arjessa. Saarni sijaitsee tavanomaisessa taloyhtiössä Espoon Kauklahdessa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Kauklahden juna-asema on kävelymatkan päässä. Lähiympäristöstä löytyy mm. ruokakauppoja, kahvila, ravintoloita sekä hyvät ulkoilumaastot.

Toiminta

Yksikön arkea suunnitellaan yhdessä asukkaiden kanssa. Toiminta on kodinomaista yhdessä tekemistä ja arjesta nauttimista. Palvelut suunnitellaan yksilöllisesti, yhdessä asukkaan kanssa. Palveluissa korostuvat asukkaan elämän kokonaisvaltainen tukeminen; oma koti, hyvinvointi, sosiaaliset suhteet ja arjen askareet. Saarnissa järjestetään päivittäin ryhmätoimintaa asukkaiden toiveet huomioiden.

Henkilöstö

Provesta Saarnin henkilökunta on asukaslähtöisiä, iloisia ja energisiä. Tärkeintä arjessa on asukkaan kohtaaminen ja kuunteleminen. Kaikille on tärkeää tehdä arjen asiakastyötä ammattitaitoisesti ja toisia kunnioittaen. Työntekijän osaamisen kehittämistä tuetaan koulutuksilla, joissa huomioidaan työntekijän omat toiveet sekä yksikön asukastyön kehittämistarpeet.

Meille asukkaaksi?

Provesta Saarniin voi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa.