Provesta Selene

Asuminen meillä

Selene tarjoaa kuntouttavaa palveluasumista aikuisille mielenterveyskuntoutujille. Kuntoutuksen tavoitteena on asukkaan mahdollisimman itsenäinen arki ja elämä omassa kodissa. Kaikilla asukkailla on oma asuinhuoneisto samassa taloyhtiössä yksikön yhteisten tilojen kanssa. Henkilökunta on paikalla viikon jokaisena päivänä ja tukee asukasta arjessa.

Selene sijaitsee tavanomaisessa taloyhtiössä Espoon Keskuksessa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Espoon Keskuksen juna-asema on kävelymatkan päässä. Lähiympäristöstä löytyy mm. Entressen ostoskeskus, uimahalli sekä kirjasto.

Toiminta

Yksikön arkea suunnitellaan yhdessä asukkaiden kanssa. Toiminta on kodinomaista yhdessä tekemistä ja arjesta nauttimista. Palvelut suunnitellaan yksilöllisesti, yhdessä asukkaan ja hänen verkostonsa kanssa. Palveluissa korostuvat asukkaan elämän kokonaisvaltainen tukeminen; oma koti, hyvinvointi, sosiaaliset suhteet ja arjen askareet. Selenessä järjestetään päivittäin ryhmätoimintaa asukkaiden toiveet huomioiden. Ryhmätoiminta toteutetaan pääsääntöisesti erillisessä ryhmätilassa naapuri kiinteistössä tai yksikön lähiympäristössä.

Henkilöstö

Provesta Selenen henkilökunta on asukaslähtöisiä, iloisia ja energisiä. Tärkeintä arjessa on asukkaan kohtaaminen ja kuunteleminen. Kaikille on tärkeää tehdä arjen asiakastyötä ammattitaitoisesti ja toisia kunnioittaen.

Meille asukkaaksi?

Provesta Selenen asiakkaaksi voi tulla eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa.