Provesta Takomo

Asuminen meillä

Provesta Takomo tarjoaa kuntouttavaa palveluasumista sekä tuettua asumista kehitysvammaisille, mielenterveyskuntoutujille ja erityisryhmille. Kuntoutuksen tavoitteena on asukkaan mahdollisimman itsenäinen arki ja elämä omassa kodissa. Kaikilla asukkailla on oma asuinhuoneisto samassa taloyhtiössä yksikön yhteisten tilojen kanssa. Henkilökunta on paikalla viikon jokaisena päivänä ja tukee asukasta arjessa tämän yksilöllisten tarpeiden mukaisesti.

Toimintayksikkö sijaitsee tavanomaisessa taloyhtiössä Järvenpään keskustan alueella, Pajalassa. Ruokakaupat, uimahalli, jäähalli, kirjasto ja taidemuseo löytyvät kävelymatkan päästä. Yksikkö sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella ja juna-asemallekin on vain noin kilometrin matka. Alueella on myös hyvät ulkoilumahdollisuudet kuten puistoja, kuntorata ja kävelypolkuja.

Toiminta

Yksikön arkea suunnitellaan yhdessä asukkaiden kanssa. Toiminta on kodinomaista yhdessä tekemistä ja arjesta nauttimista. Palvelut, tuki ja ohjaus, suunnitellaan yksilöllisesti, yhdessä asukkaan kanssa. Palveluissa korostuvat asukkaan elämän kokonaisvaltainen tukeminen; oma koti, hyvinvointi, sosiaaliset suhteet ja arjen askareet. Tuemme asukkaita myös mielekkään kodin ulkopuolisen toiminnan löytämisessä sekä siihen osallistumisessa. Lisäksi yksikössä järjestetään päivittäin pienryhmätoimintaa, jonka teemat perustuvat asukkaiden toiveisiin sekä kuntoutumisen tavoitteisiin.

Henkilöstö

Tärkeintä arjessa on asukkaan kohtaaminen ja kuunteleminen. Kaikille on tärkeää tehdä arjen asiakastyötä ammattitaitoisesti ja toisia kunnioittaen. Työntekijän osaamisen kehittämistä tuetaan koulutuksilla, joissa huomioidaan työntekijän omat toiveet sekä yksikön asukastyön kehittämistarpeet.

Meille asukkaaksi?

Provesta Takomon toiminta käynnistyy vuoden 2023 alussa. Meille voi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa.