Provesta Valimo

Asuminen meillä

Valimo on asumisyksikkö  Järvenpäässä. Kuntouttavat asumispalvelut Valimossa sisältävät asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukaan tuettua ja valmentavaa asumista. Olemme erikoistuneet mielenterveys- ja vammaispalveluiden asiakkaiden sekä erityisen tuen tarpeisiin.

Asiakkaita ohjataan ja tuetaan yksilöllisesti päivittäisissä toiminnoissa, arjenhallinnassa, kodin-hoidollisissa asioissa sekä kodin ulkopuolisten palveluiden käytössä ja asioinnissa kodin ulkopuolella. Yhdessä asiakkaan kanssa etsitään mahdollisuuksia osallistua hänelle mieluisaan virikkeelliseen vapaa-ajan toimintaan. Yhteiskunnallista osallisuutta tuetaan vahvistamalla asiakkaan toimintakykyä sekä vuorovaikutuksen edellytyksiä.

Kartoitamme asiakkaan kokonaistilanteen yhteistyössä hänen verkostonsa kanssa, asiakkaan toiveet ja tarpeet huomioiden. Asiakkaalle laaditaan yksilöllinen kuntoutussuunnitelma sekä aktiivista arkea tukeva yksilöllinen viikko-ohjelma.

Toiminta

Jokaisella asiakkaalla on oma vuokra-asunto viihtyisässä asuinympäristössä, aivan Järvenpään keskustan tuntumassa. Lisäksi Valimossa on yhdistettynä yhteiset tilat sekä ohjaajien toimisto. Yhteisissä tiloissa asiakkaalla on mahdollisuus ruokailuihin päivittäin sekä osallistua ryhmä -toimintaan joka arkipäivä. Yhteisissä tiloissa voi oleskella, viettää aikaa ja tavata muita asiakkaita sekä ohjaajia. Henkilökuntaa on paikalla aamusta iltaan, muina aikoina henkilökunnan tavoittaa tarvittaessa puhelimitse.

Tuetun asumisen tavoitteena on auttaa asiakasta toimimaan arjessa mahdollisimman itsenäisesti ja vahvistaa hänen omaa elämänhallintaansa.

Tarjoamme  lisäksi kotiin vietävää tukea Järvenpään alueella asuville asiakkaille. Kotiin vietävä tuki ja ohjaus voivat sisältää esimerkiksi raha-asioiden hoitamista ja etuuksien hakemista, kodinhoidollisia tehtäviä, mielekkään tekemisen järjestämistä arkeen ja asiointia kodin ulkopuolella.

Kysy lisää palveluistamme yksikön vastaavalta ohjaajalta ja pyydä esite!