Ykköskoti Auringonnousu

ykkoskoti-auringonnousu-1
5a0be4d59238b016051275
5a0be4d5e76cc585895645
PlayPause
previous arrow
next arrow

Ykköskoti Auringonnousun tarjoaa aikuisille mielenterveysasiakkaille ympärivuorokautisia asumispalveluita sekä toimintakykyä edistävää ja ylläpitävää kuntoutusta. Tukiasuminen mahdollistaa kuntoutujan eteenpäin pääsemisen turvallisissa olosuhteissa.

Asuminen meillä

Tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu mielenterveyskuntoutujille, jotka tarvitsevat jatkuvaa tukea päivittäisissä toimissa.Tukiasuminen mahdollistaa asumisen asiakkaille, joiden tuen tarve ei ole ympärivuorokautista. Tarjoamme myös lyhytaikaisia kuntoutusjaksoja omaisten lomien ajaksi tai arviointijaksoja asiakkaan toimintakyvyn arvioimiseksi.

Toiminta

Auringonnousu tarjoaa aikuisille mielenterveyskuntoutujille ympärivuorokautisia asumispalveluita, toimintakykyä ylläpitävää ja edistävää kuntoutusta, hyvää elämänlaatua ja huolenpitoa.
Tehtävänämme on tukea mielenterveyskuntoutujia arjessa selviytymisessä ja sosiaalisissa suhteissa sekä auttaa asiakkaita kiinnittymään asuinyhteisöönsä ja ulkopuoliseen yhteiskuntaan.
Toiminnan lähtökohtia ovat kodikkuus ja yhteisöllisyys sekä turvallinen ja ammattitaitoinen hoito ja kuntoutus.

Kodit ja yhteistilat

Kodissamme on 16 asukaspaikkaa ja runsaasti yhteistä harrastus- ja oleskelutilaa. Tukiasunto Tähdenlento sijaitsee Myrskylän keskustassa, n. kilometrin päässä Auringonnoususta. Tukiasunto mahdollistaa eteenpäin vievää kuntoutumista.

Kodin ympäristö

Kotimme sijaitsee rauhallisella asutusalueella, kaikki päivittäispalvelut ovat n. kilometrin päässä kodista. Ulkoilumahdollisuudet ovat hyvät ja turvalliset. Julkisten kulkuneuvojen lisäksi asukkailla on mahdollisuus käyttää talon yhteiskyytejä tarvittaessa asiointeihin.

Henkilöstö

Henkilökuntaamme kuuluu erilaisia hoitoalan ammattilaisia, joilla on erityisosaamista mm. musiikkiterapian, liikunnan ja kädentaitojen alalta.

Meille asukkaaksi?

Asukkaaksi meille pääsee ottamalla yhteyttä oman kunnan sosiaalitoimeen. Meille saa ottaa mukaan omia kalusteita, mutta jos tavitsee, meiltä saa myös peruskalustetun huoneen.

Tulo-ohjeet

Ykköskoti Auringonnousu sijaitsee itäisellä Uudellamaalla Myrskylän kunnassa, n. 40 km Lahdesta ja Porvoosta.