Ykköskoti Aurinkorinne

Ykköskoti Aurinkorinne tarjoaa ympärivuorokautista vaativaa tehostettua palveluasumista mielenterveyskuntoutujille. Yksikkömme soveltuu myös vaikeasti oireileville asukkaille, jotka sairauden, vamman tai käyttäytymisen ongelmien vuoksi tarvitsevat tehostettua ympärivuorokautista tukea, ohjausta ja valvontaa.

Mehiläinen-3607 (1)
Aktiviteettipuu (1)
Kirjat
Palapeli_iso
PlayPause
previous arrow
next arrow

Asuminen meillä

Aurinkorinne sijaitsee Vantaan Louhelassa erinomaisten kulkuyhteyksien ja monipuolisten palvelujen läheisyydessä. Kaikki päivittäispalvelut ovat kävelymatkan päässä.

Yksikössä on 26 vaativan tehostetun palveluasumisen paikkaa ja tilat ovat esteettömiä. Samassa kiinteistössä toimii lisäksi kaksi muuta tehostetun palveluasumisen yksikköä. Tämä mahdollistaa jokaiselle asukkaallemme tarkoituksenmukaisen ja riittävän tuen sekä palvelun jatkuvuuden tutussa ympäristössä myös silloin, kun palvelutarpeet muuttuvat. Asukkaan yksilöllisiä kuntoutumispolkuja suunniteltaessa voimme hyödyntää myös Tikkurilassa sijaitsevien kuntouttavaa palveluasumista ja tuettua asumista tarjoavien yksiköiden sekä kuntouttavaa työtoimintaa tarjoavan työkeskus Salpan palveluita.

Kodin jokainen asukas asuu omassa tilavassa huoneessaan, omassa kodissaan, jonka yksityisyyttä kunnioitetaan. Aurinkorinteessä on viihtyisät yhteiset oleskelutilat ja ruoka valmistetaan talon omassa laitoskeittiössä. Asiakkaiden käytössä on myös sauna sekä kuntosali.

Toiminta 

Aurinkorinteessä asukkaat kuntoutuvat kukin omassa tahdissaan. Tuen ja ohjauksen lisäksi päivittäistä toimintaamme määrittävät asukkaiden kuunteleminen ja arvostus. Asukkaamme saavat turvallisen arjen, laadukkaat puitteet sekä ammattitaitoista ja tavoitteellista tukea. Toipumisorientaation viitekehyksessä tarjoamme yksilöllistä tukea, kohti omatoimisempaa elämää. Asukkaiden osallisuutta ja vaikuttamismahdollisuuksia pyrimme tukemaan säännöllisin yhteisin foorumein, joissa yksikön toimintaa kehitetään ja arvioidaan koko yhteisön voimin. Asukkaita kannustetaan vastuunottoon ja osallisuuteen omien vahvuuksien, kykyjen ja voinnin mukaan.

Palvelumme ovat tarkoitettu täysi-ikäisille henkilöille, joilla on mielenterveyden ongelmia. Jokaiselle palveluitamme käyttävälle tehdään yhdessä hänen ja tilaajakunnan kanssa yksilöllinen, päivittäistä arkea ohjaava toteuttamissuunnitelma, jossa määritellään arkeen ja asumiseen liittyvät kuntoutukselliset tavoitteet. Kaikki toimintamme on asukaslähtöisesti suunniteltua ja tavoitteellista. Aurinkorinteessä järjestetään monipuolisesti aktivoivaa tekemistä asukkaan toiveiden, tavoitteiden ja toimintakyvyn mukaisesti. Aurinkorinteen viikko-ohjelmaan sisältyy: ”Aamutreffit” päivittäin, yhteisökokous viikoittain, toiminnallisia ryhmiä (ruoanlaitto, musiikki, liikunta), sosiaalista toimintakykyä sekä arjenhallintataitoja vahvistavia ryhmiä.

Henkilöstö 

Henkilökunnalla on vahvaa sairaanhoidollista ja neuropsykiatrista osaamista, mielenterveys- ja päihdetyön osaamista sekä kokemusta persoonallisuuden pulmista -ja haastavasti käyttäytyvien asiakkaiden kohtaamisesta. Päivitämme henkilökunnan osaamista säännöllisillä täydennyskoulutuksilla ja työnohjauksella.

Meille asukkaaksi? 

Ykköskoti Aurinkorinteeseen voi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin kuten hoito- ja asumistukeen.

Jos haluat kuulla lisää palveluistamme, otathan yhteyttä!