Ykköskoti Hiidenpelto

Ykköskoti Hiidenpelto tarjoaa tehostettua asumispalvelua täysi-ikäisille mielenterveyskuntoutujille ja psykogeriatrisille asiakkaille.

59ce08d3602cc359997169
59d4d4623b0d5788900491
59ce08d2d84dd007693410
59ce08d2d0960855081462
59ce08d321d5e208368362
59ce08d3223f5062508195
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
PlayPause
previous arrow
next arrow

Asuminen meillä

Ykköskoti Hiidenpellossa asukas asuu omassa huoneessa, josta pääsee suoraan yhteisiin tiloihin, missä asukas voi seurustella muiden kanssa. Tarkoituksenmukaisen, mielekkään ja kannustavan toiminnan avulla asukas saavuttaa kuntoutumisensa tavoitteet. Kuntoutumisen tueksi asukas saa osaavaa ohjausta ja tukea arkisiin askareisiin, omien asioitten hoitoon, virikkeitä vapaa-aikaan ja harrastuksiin.

Toiminta

Toimintakyvyn ja hyvinvoinnin edistämisen lähtökohtana haluamme korostaa jokaisen asukkaan ainutkertaisuutta sekä tahtoa mielekkääseen ja merkitykselliseen elämään. Kiinnitämme huomion asukkaan voimavaroihin sekä vapauteeen tehdä omia valintoja. Tavoitteena on asukkaan toimintakyvyn paraneminen tai vähintään sen säilyminen. Asukas ja  omaohjaaja laativat yhdessä henkilökohtaisen kuntoutumis- ja hoitosuunnitelman tavoitteineen ja keinoineen. Seuraamme edistymistä säännöllisesti erilaisten toimintakykymittareiden avulla.

Asukas voi osallistua yhdessä muiden asukkaiden kanssa päivätoimintaryhmien suunnitteluun. Yksikössä kokoontuu säännöllisesti esimerkiksi liikuntaryhmä, musiikkiryhmä, kädentaitoryhmä ja näytelmäkerho. Ryhmissä voi muunmuassa opetella sosiaalisia taitoja. Asukkaalla on myös mahdollisuus saada yksilöohjausta elämän taitojen hallintaan. Asukas voi käydä kodin ulkopuolella yhdessä muiden asukkaiden kanssa esimerkiksi luontoretkillä, uimassa tai keilaamassa. Kampaaja ja jalkahoitaja käyvät tarpeen mukaan.

Kodit ja yhteistilat

Hiidenpellossa on neljä erilaista ryhmäkotia. Ryhmäkodit sijaitsevat kahdessa eri kerroksessa. Jokaisella asukkaalla on oma 20,5 neliön kokoinen huone wc/suihkutiloineen. Yhteisessä käytössä ovat viihtyisästi sisustetut ruokailu- ja oleskelutilat, sauna, kodinhoitohuoneet ja piha-alue, missä pelaamme pihapelejä tai järjestetään grillihetkiä. Kodin tilat ovat esteettömiä ja hissiin mahtuu myös pyörätuoli. Talon sauna lämpiää tarpeen mukaan.

Kodin ympäristö

Ykköskoti Hiidenpelto sijaitsee noin 2 km päässä Vihdin kirkonkylästä, missä sijaitsevat kaupat, kirjasto, apteekki, kahvio, elokuvateatteri, kesäteatteri, yleinen uimaranta, kesätori esiintymislavoineen, pizzeria ja kirkko.

Henkilöstö

Ykköskoti Hiidenpellossa on ammattitaitoinen henkilökunta ympäri vuorokauden. Henkilökunnan osaamista ylläpidetään säännöllisillä koulutuksilla.

Meille asukkaaksi?

Ykköskoti Hiidenpeltoon voi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin kuten hoito- ja asumistukeen.

Tulo-ohjeet

Kodillemme on matkaa n. 2 km Vihdin kirkonkylän keskustasta ja linja-autopysäkki on n. 600 m päässä. Kirkonkylän keskustasta pääsee Helsinkiin, Nummelaan ja Lohjalle.