Ykköskoti Kaarikuja

Asuminen meillä

Kotimme tilat ovat nykyaikaiset ja kodikkaat, meillä on hyvä elä ja asua. Kotiamme on viimeksi rakennettu ja remontoitu 2016. 

Toiminta

Järjestämme myös päivätoimintaa lähialueiden asukkaille. Meille voi tulla päiväkuntoutukseen joustavasti sopimuksen mukaan säännöllisesti tai epäsäännöllisesti. Tuemme näin kotona asumista. Päivätoimintaan voi sisältyä lääkehoidon tuki, saunominen, ruokailu tai toiminnallisiin ryhmiin osallistuminen.

Kotimme aktiiviseen toimintaan on paras tutustua soittamalla yhteyshenkilöille ja vierailemalla Kiihtelysvaarassa.

Kodit ja yhteistilat

Hoitokodin tilat on varattu pääasiassa tehostetun palveluasumisen asukkaille, toisen kerroksen näköalahuoneisiin mahtuu asumaan myös muutama palveluasumisen asiakas. Esteettömät tilat mahdollistavat apuvälineiden käytön aina ulos saakka. 

Kotimme välittömässä läheisyydessä on mahdollista asua myös rivitaloasunnossa, jonka vuokraamme asiakkaalle niin, että asiakkaan asumista tuetaan eri muodoissa tarpeen mukaan. Rivitalossa asuessaan, asukas saa hoidollisen tuen hoitokodilla ja samoin ateriapalvelun sopimuksen mukaan. Kun asiakas kuntoutuu hoitokodilla asuessaan, on hänellä mahdollisuus siirtyä kevyemmän tuen piiriin rivitaloasuntoihin ja siitä edelleen itsenäisempään asuntoon myöhemmin.

Kodin ympäristö

Kotimme ympäristö on viihtyisä ja vehreä, ulkoilumaastot ympärivuoden ovat kauniit ja inspiroivat. Koti sijaitsee Kiihtelysvaaran korkeimmalla kohdalla, joten näkymät selkeällä säällä ovat huikeat.

Henkilöstö

Henkilöstömme on kokenutta, ja koulutettua. Olemme erikoistuneet psykiatriseen kuntoutukseen ja hoitotyöhön vuodesta 1992 lähtien.

Meille asukkaaksi?

Ykköskoti Kaarikujaan voi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin kuten hoito- ja asumistukeen.

Tulo-ohjeet

Julkisilla välineillä matkaa Joensuuhun noin 30 minuuttia (35 km). Matka taittuu hyvin linja-autolla melkein kotirapuilta saakka.