Ykköskoti Kajava

59ce19fcf3bfb522862706
59ce19fd12111035511597
59ce19fc9d40c130705312
59ce19fc911c5932500362
PlayPause
previous arrow
next arrow

Ykköskoti Kajava tarjoaa kuntouttavaa palveluasumista ja tuettua asumista mielenterveyskuntoutujille. Kotimme soveltuu eri-ikäisille mielenterveyskuntoutujille, jotka hyötyvät aktiivisista kuntouttavista toimista. Ykköskoti Kajavan työn tavoitteena on kuntoutumisen kautta mahdollistaa asukkaan siirtyminen palveluasumisesta tuettuun asumiseen ja sitä kautta omaan asuntoon.

Asuminen meillä

Palveluasuminen on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat päivittäistä tukea arjen toiminnoissa. Tuettu asuminen on tarkoitettu henkilöille, joilla on tavoitteena itsenäinen asuminen. Kajavan tuetussa asumisessa pääsee turvallisessa ympäristössä harjoittelemaan taitoja, joita itsenäisessä asumisessa tarvitaan. Ykköskoti Kajava tarjoaa asukkailleen kodikkaan ja viihtyisän yhteisöllisen ympäristön kuntoutumiseen.

Toiminta

Tarjoamme monipuolista työtoimintaa työkeskus Salpassa.

Kaikki toimintamme on asukaslähtöisesti suunniteltua ja tavoitteellista. Kajavassa järjestetään monipuolisesti aktivoivaa tekemistä asukkaan toiveiden ja voinnin mukaan. Kajavan viikko-ohjelma sisältää yhteisökokoukset ja asukkaista koostuvan vastuuryhmän kokoontumiset sekä muun muassa liikunnallisuutta, sosiaalista toimintakykyä ja arjenhallintataitoja vahvistavaa ryhmätoimintaa.

Kodit ja yhteistilat

Ykköskoti Kajava on uusi, alkuvuodesta 2016 avautunut yksikkö. Ykköskoti Kajavassa on 34 palveluasumisen ja 8 tuetun asumisen paikkaa. Kaikki tilamme ovat esteettömiä. Huoneet ovat kooltaan 20–25 m2. Jokaisessa huoneessa on wc- ja suihkutilat. Asukas voi halutessaan kalustaa huoneensa omilla huonekaluilla ja tavaroilla, tarvittaessa peruskalusteet saa myös Kajavasta. Asukkailla on käytössään yhteisiä oleskelutiloja, yhteinen ruokailutila, asukkaiden keittiö ja saunaosasto.

Kodin ympäristö

Kotimme sijaitsee rauhallisella pientaloalueella Helsingin Ala-Tikkurilassa. Ykköskoti Kajavan pihapiiri ja asuinalue on rauhallinen ja puitteet ulkoiluun ovat hyvät. Ruokakauppa on 200 metrin päässä, ja muut palvelut löytyvät 1,5 kilometrin päästä Puistolasta ja Tikkurilasta. Lähimmät palvelut löytyvät n. 350 metrin päästä. Lähistöllä sijaitsevat mm Lidl, McDonald´s, Shell 24 h ja Makuuni. Kävelymatkan päässä sijaitsevat myös kaikki Tikkurilan palvelut.

Henkilöstö

Ykköskoti Kajavassa työskentelee ohjaajina lähihoitajia, sosionomeja ja sairaanhoitaja. Koko henkilökuntamme osallistuu Mehiläisen yhteisöhoidon koulutusohjelmaan. Yksikössä on valmiudet vetää sosiaalisen toimintakyvyn kohenemiseen tähtääviä Scit-ryhmiä sekä kognitiivisia taitoja kehittävää tietokoneavusteista kuntoutusta. Osa henkilökunnasta on Avekki-koulutettuja. Henkilökunnalla on myös osaamista oikeuspsykiatristen asukkaiden kuntoutukseen liittyen sekä päihdeosaamista. Päivitämme henkilökunnan osaamista säännöllisellä täydennyskoulutuksella. Töitä tehdään Kajavassa kahdessa vuorossa arkisin klo 7.30-20 ja viikonloppuisin klo 8-20 välisenä aikana. Tämän ulkopuolella ohjaaja on tavoitettavissa päivystyspuhelimen kautta.

Meille asukkaaksi?

Ykköskoti Kajavaan voi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin kuten hoito- ja asumistukeen.

Tulo-ohjeet

Lähin bussipysäkki on 700 metrin päässä sijaitseva Tikkuritien pysäkki, josta kulkevat bussilinjat 73 ja 73N Helsinkiin. Pysäkki on Kehä III:n varrella. Linja 73 kulkee Puistolan/Tapulikaupungin ja Malmin kautta Helsinkiin. Puistolassa voi vaihtaa junaan, Puistolassa pysähtyvät I-, K- ja P-junat.