Ykköskoti Ketunkallio

20200623_123805
20200615_133418
20200611_100720
20200611_113839
20201110_084820
20201110_084857
thumbnail_20201127_110812
thumbnail_20201208_123827
thumbnail_20201127_1108121
PlayPause
previous arrow
next arrow

Asuminen meillä

Ykköskoti Ketunkalliolla mahdollistamme asukkaillemme kodikkaan ja viihtyisän yhteisöllisen ympäristön kuntoutumiseen. Tarjoamme asumispalveluja aikuisille mielenterveyskuntoutujille, jotka tarvitsevat tukea ja ohjausta kohti itsenäisempää elämää. Tavoitteenamme voi olla myös nykyisen toimintakyvyn ylläpito, mielekkään ja merkityksellisen elämän tukeminen.

Kuntouttava palveluasuminen

Palveluasumisen tavoitteena on kuntoutumisen kautta mahdollistaa asukkaan siirtyminen palveluasumisesta tukiasumiseen ja tätä kautta itsenäiseen asumiseen ja kohti omaa kotia.
Ykköskoti Ketunkallion henkilökunta on paikalla 7-22 välillä, muina aikoina työntekijät tavoittaa päivystyspuhelimesta.

Tukiasuminen ja kotikuntoutus

Tukiasumisessa harjoitellaan turvallisesti ja tuetusti arjen taitoja, joita itsenäisessä asumisessa tarvitaan.
Tukiasuminen voidaan myös järjestää kotikuntoutuksena kuntoutujan omaan asuntoon.

Työ- ja päivätoiminta

Työ- ja päivätoiminta toteutuu päivätoiminnan/työtoiminnan tiloissa Ykköskoti Ketunkalliolla.
Päivätoimintaa on Ykköskodilla joka arkipäivä ja työtoimintaa neljänä päivänä viikossa.

Intervalli- ja arviointijaksot

1-3 kk mittainen jakso, jonka tavoitteena on selvittää kuntoutujan asumiselleen tarvittavan tuen tarvetta ja määrää, sekä määrittää hänen tarpeisiinsa ja tavoitteisiinsa nähden sopivin asumisen tukimuoto.

Toiminta

Ykköskoti Ketunkallio muodostaa monipuolisen palvelukokonaisuuden ja voimme rakentaa kuntoutujalle yksilöllisiä kuntoutumispolkuja ja palvelukokonaisuuksia kohti itsenäisempää asumista ja elämää. Keskitymme jokapäiväisten elämäntaitojen ylläpitämiseen ja kehittämiseen, asukkaiden aktiivisuuden ja osallisuuden lisäämiseen. Kaikki toimintamme on asukaslähtöisesti suunniteltua ja tavoitteellista. Kodissamme järjestetään monipuolisesti kuntoutujien toimintakykyä tukevaa toimintaa asukkaiden toiveiden, kiinnostusten kohteiden, yksilöllisten tarpeiden ja toimintakyvyn mukaan. Toiminnallisten ryhmien ja päivätoiminnan suunnittelussa huomioimme asukkaiden tarpeet ja toiveet, kuten valokuvaus, nikkarointi, luontoretket ym.

Ykköskodilla järjestetään joka viikko asukaskokouksia, joissa käsitellään koko yhteisön yhteisiä asioita. Näin ollen asukkaat pääsevät vaikuttamaan heitä ja yhteisöä koskeviin asioihin. Asukkaat saavat tukea erilaisissa arjen askareissa, omatoimisuuden lisääntymisessä sekä sosiaalistensuhteiden ylläpitämisessä.

Kodit ja yhteistilat

Ykköskoti Ketunkalliolla asukkaat asuvat normaaleissa kerrostalo yksiöissä, kaksioissa tai kolmioissa. Kolmioissa asuu kaksi asukasta. Halutessaan asukas voi kalustaa huoneensa omilla huonekaluillaan ja tavaroillaan. Järjestämme tarvittaessa peruskalustuksen ja autamme asukkaita hankkimaan kalusteita omaan huoneistoon.

Ykköskodilla on valmistuskeittiö josta on tarjolla päivittäin tuoretta ja ravitsevaa kotiruokaa.

Asukkaillamme on käytössään yhteisiä oleskelutiloja,; yhteinen ruokailutila, biljardihuone, sauna ja pesutupa sekä iso suojaisa sisäpiha terasseineen.

Kodin ympäristö

Ykköskoti Ketunkallio sijaitsee Uudessakaupungissa Ketunkallion asuinalueella, 3-kerroksisessa kerrostalossa. Kodin lähellä on kauppoja, uimahalli ja hyvät lenkkeilymaastot. Uudenkaupungin keskusta on aivan kävelymatkan päässä

Henkilöstö

Koulutettu henkilöstömme huolehtii asukkaistamme ammattitaidolla.

Henkilökunnalla on myös päihdeosaamista ja kokemusta ikääntyneiden asukkaiden kuntoutukseen liittyen. Jos asukkailla on päihteiden käyttöön liittyviä haasteita, teemme tiivistä yhteistyötä verkostoitumalla kuntien päihdepalveluiden kanssa. Työntekijöiltä vaaditaan näyttö hygieniaosaamisesta sekä hyväksytysti suoritettu LOVE (lääkehoidon osaamisen)- koulutus. Neljä työntekijäämme on  koulutettu sosiaalista kognitiota harjoittavien ryhmän ohjaajaksi. Henkilökunnallamme on myös sairaanhoidollista osaamista erilaisista vaativista somatiikan sairauksista

Meille asukkaaksi?

Ykköskoti Ketunkallioon voi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin kuten hoito- ja asumistukeen.