Ykköskoti Noste

Ykköskoti Noste tarjoaa monipuolisia asumispalveluja aikuisille mielenterveyskuntoutujille, jotka tarvitsevat tukea ja ohjausta kohti itsenäisempää elämää. 

5a18081918c2c295719693
5a1807e18cd19478281657
5a1807e178c21769876970
PlayPause
previous arrow
next arrow

Asuminen meillä

Ykköskoti Noste tarjoaa: Vaativaa tehostettua palveluasumista, tehostettua palveluasumista, psykogeriatrista tehostettua palveluasumista, palveluasumista, tukiasumista, asumisen kokeilujaksoja sekä lyhytaikaista palveluasumista. 

Toiminta

Päätavoitteenamme on asukkaan siirtyminen kevyemmin tuettuihin palveluihin tai itsenäiseen asumiseen. Keskitymmepäivittäisten elämäntaitojen ylläpitämiseen ja kehittämiseen sekä asukkaiden aktiivisuuden ja osallisuuden lisäämiseen. Haluamme myös kannustaa sosiaalisen kanssakäymiseen. Tuemme asiakkaita siirtymään itsenäiseen omaehtoiseen ja omatoimiseen elämiseen. Tarjoamme asiakkaille virikkeellistä ja kuntouttavaa päivätoimintaa. Monipuoliset ryhmä- ja työtoiminnat ovat kuntoutumisen tukena. 

Ikääntymisen tai liitännäissairauksien myötä tavoitteena voi olla myös nykyisen toimintakyvyn ylläpito ja mielekkään ja merkityksellisen elämän tukeminen. Käytössämme olevat mittarit mahdollistavat toimintakyvyn ja kuntoutumisen arvioinnin, entistä tavoitteellisempien ja konkreettisempien hoito- ja kuntoutumissuunnitelmien tekemisen sekä vaikuttavuuden seurannan.

Kodit ja yhteistilat 

Ykköskoti Noste on 53 asukkaan asumisyksikkö. Toimimme nelikerroksisessa kerrostalossa. Jokaisella asiakkaalla on oma yksiö wc- ja kylpyhuonetiloineen. Jokaisessa kerroksessa on asukkaille yhteinen olohuone- ja keittiötila. Kerroksista löytyy myös pyykkihuoneet. Meiltä löytyy myös kompakti kuntosali ja verstastila. Talon yhteinen sauna lämpiää vähintään kahdesti viikossa.

Kodin ympäristö

Ykköskoti Noste sijaitsee Neulamäen kaupunginosassa. Lähistöllä on Neulamäen kauppakeskus. Kuopion keskustaan on matkaa noin 5 kilometriä. Kodin pihasta pääsee Neulamäen ulkoilualueille, eli luonto on lähellä.  

Henkilöstö

Henkilöstöömme kuuluu sairaanhoitajia, toimintaterapeutti ja ohjaajia. Jokaiselle asukkaalle laaditaan henkilökohtaisen hoito- ja kuntoutussuunnitelman pohjalta yksilöllinen viikko-ohjelma. Ammattitaitoinen ja koulutettu henkilöstömme on paikalla vuorokauden ympäri.

Meille asukkaaksi

Ykköskoti Kuopioon voi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin kuten hoito- ja asumistukeen.

Tulo-ohjeet

Meille pääsee Kuopion keskustasta busseilla 4 ja 8. Molemmat bussit ajavat kolme kertaa tunnissa talon lähistöltä. Talomme pihassa on reilusti vieraspaikkoja omille autoille.