Ykköskoti Kuusimäki

59dcbf324e0ed752468303
59d4e22c661df067160797
59d4e22cc333e571866320
59d4e22d182b1386897937
59dc8fc7e6c9e393568971
59dc8fc7d17ba215186887
59dc90b4f150e266087799
PlayPause
previous arrow
next arrow


Ykköskoti Kuusimäki on Pirkanmaan Sastamalassa sijaitseva mielenterveyskuntoutujien palvelukoti. Tarjoamme mielenterveyskuntoutujille tehostettua palveluasumista, palveluasumista ja tukiasumista kunkin tarpeen mukaan. Ykköskoti Kuusimäki luo mielenterveyskuntoutujille erinomaiset tilat ja puitteet. Mielenterveyskuntoukseen on varattu viihtyisiä rakennuksia ja tiloja, joissa tarjoamme apua arjessa selviytymiseen ja toimintakyvyn ylläpitämiseen. Mielenterveyskuntoutus suunnitellaan aina asiakkaan tarpeista käsin. Pyrimme myös vastaamaan palvelutarpeen muutoksiin mahdollisimman nopeasti.

Asuminen meillä

Ykköskoti Kuusimäki on tarjonnut asumispalveluita mielenterveyskuntoutujille vuodesta 1991. Toimintamme tähtää mielenterveyskuntoutujien kuntoutumiseen yhdessä omaisten, sosiaalitoimen ja terveydenhoitohenkilökunnan kanssa. Palvelukoti sijaitsee Sastamalan kaupungissa Kiikassa. Pihapiirissämme on useampi asuinrakennus ja suuri piha erilaisine virikemahdollisuuksineen. Tarjoamme mielenterveyskuntoutujille:

  • Tehostettua palveluasumista
  • Palveluasumista
  • Tukiasumista
  • Osaavan hoito- ja hoivasuhteen mielenterveyden ammattilaisten kanssa

Toiminta

Toiminta-ajatuksenamme on ohjauksen ja avustamisen keinoin pyrkiä asukkaan mahdollisimman omatoimiseen ja yksilölliseen selviytymiseen, sekä toiminnalliseen ja kuntouttavaan arkeen. Toiminta nivoutuu luontevasti osaksi arkea. Asukas voi kalustaa huoneensa omilla huonekaluillaan tai huone voidaan sisustaa myös talon huonekaluilla.

Kodit ja yhteistilat

Asukkaan toimintakyvyn ja voimavarojen mukaan voimme valita hänelle sopivan asumismuodon. Eri rakennukset mahdollistavat erityyppistä palvelua. Päärakennus on varattu tehostettuun palveluasumiseen. Rivitalossa ja ryhmäkodissa on palveluasuntoja. Lisäksi päärakennuksen ja ryhmäkodin alakerroissa on tukiasuntoja. Rakennuksissa on myös viihtyisät kerhotilat, saunatilat ja takkahuone. Kaikissa rakennuksissa on yhteisiä yleisiä tiloja joissa on mm. televisioita. Palvelukodilla on myös oma kuntosali.

Kodin ympäristö

Ykköskoti Kuusimäki tuottaa mukavaa ja rauhallista asumispalvelua Pirkanmaan Sastamalassa. Käytössämme on monipuolisesti erilaisia rakennuksia ja tiloja – niin sisällä kuin ulkonakin. Pihapiiri mahdollistaa päivittäisen ulkoilemisen turvallisessa luonnonkauniissa ympäristössä ja pihastamme löytyy mm. kori- ja lentopallokentät. Panostamme GreenCare toimintaan ja asukkaillamme on mahdollisuus esim. pienimuotoiseen viljelytoimintaan kesällä.

Henkilöstö

Ykköskoti Kuusimäessä työskentelee ohjaajina lähihoitajia, sairaanhoitajia, kuntoutuksen ohjaaja ja sosionomi. Henkilökuntamme on ammattitaitoista ja koulutettua. Henkilökunnalla on myös päihdetyönosaamista, vahvaa sairaanhoidollista- ja vanhustyönosaamista, sekä kokemusta haastavien asiakkaiden kohtaamisesta. Päivitämme henkilökunnan osaamista säännöllisellä täydennyskoulutuksella. Yksikössä on myös oma emäntä, joten ruuat valmistetaan paikan päällä. Näin voimme päivittäin nauttia herkullista kotiruokaa. Puhtaudesta huolta pitää oma siivooja.

Meille asukkaaksi?

Ykköskoti Kuusimäkeenvoi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin kuten hoito- ja asumistukeen.

Tulo-ohjeet

Matka Vammalan rautatieasemalta n. 10 km. Kiikan keskustan linja-autopysäkiltä n. 3 km Pohjanmaantietä kohti Kankaanpäätä.