Ykköskoti Riihilehto

5a1e56dcb5703899618155
5e5f99c5bf193592439817
5e5f99d247560842420198
PlayPause
previous arrow
next arrow

Asuminen meillä

Riihilehto on suunnattu ympäri vuorokauden avustamista, ohjausta tai hoivaa tarvitseville mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. 

Tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat vahvaa tukea arjen toiminnoissa ympärivuorokautisesti. Toivotamme kaikenikäiset asukkaat tervetulleiksi meille.

Toiminta

Tarjoamme monipuolista viriketoimintaa asukaslähtöisesti. Kaikki toimintamme on asukaslähtöisesti suunniteltua ja tavoitteellista. Ykköskoti Riihilehdossa järjestetään monipuolisesti aktivoivaa tekemistä asukkaan toiveiden ja voinnin mukaan. Viikko-ohjelmamme sisältää yhteisölliset aamupalaverit sekä sosiaalista toimintakykyä ja arjenhallintataitoja vahvistavaa ryhmätoimintaa.

Tarjoamme kodissamme myös sosiaalista kognitiota harjoittavaa ryhmätoimintaa. Asukkaille järjestetään mahdollisuus talon ulkopuoliseen toimintaan mm. tutustumiskäynteihin, retkiin, kulttuurikokemuksiin ja asiointipäiviin yhteiskyydeillä. Päivätoiminta toteutuu jokaisena arkipäivänä, kaksi kertaa päivässä. Asukkaat ovat itse päättämässä, minkälaista päivätoimintaa he haluavat suunnittelemalla päivätoiminnan lukujärjestystä yhdessä ohjaajien kanssa. 

Kodit ja yhteistilat

Ykköskoti Riihilehdossa on 18 asukaspaikkaa. Ykköskoti Riihilehto tarjoaa asukkailleen kodikkaan ja viihtyisän yhteisöllisen ympäristön kuntoutumiseen. Asukas voi kalustaa huoneensa omilla huonekaluillaan ja tavaroillaan. Peruskalusteet saa tarvittaessa myös meiltä. Asukkailla on käytössään yhteinen olohuone, päivätoiminnan tila, ruokasali sekä pesutupa. Yksiköstämme löytyy myös suuri sisäpiha, jossa voimme viettää yhdessä aikaa kesällä grillaillen ja ulkopelejä pelaten tai syksyisin nauttimalla kuumaa kahvia tunnelmavalojen loisteessa. 

Kodin ympäristö

Kotimme sijaitsee Nurmijärven keskustassa, hyvien kulkuyhteyksien ja palveuiden keskellä. Ykköskoti Riihilehdon pihapiiri ja asuinalue ovat rauhalliset. Lähin kauppa sijaitsee aivan nurhan takana ja asukkaille tarjotaan mahdollisuus yhteiskyytiin tiistaisin ja torstaisin, tarvittaessa useamminkin. Terveykeskus on aivan vieressä ja talo autolla pääsee kulkemaan tarvittaessa pidemmällekin.

Henkilöstö

Riihilehdossa työskentelee mielenterveys- ja päihdetyöhön erikoistuneita lähihoitajia sekä sairaanhoitaja. Asukkaiden kuntoutumista tukee henkilökunnan vahva osaaminen ja toimiva yhteistyöverkosto. Yksikössä on valmiudet ohjata sosiaalisen toimintakyvyn kohentamiseen tähtääviä ryhmiä sekä kognitiivisia taitoja kehittäviä ryhmiä. Henkilökunnalla on vahvaa osaamista haastavasti käyttäytyvien asukkaiden ohjaamisesta ja hoivasta. Henkilökuntamme kouluttautuu säännöllisesti. Henkilökunnallamme on MAPA-, EA-, turvakortti- ja alkusammutuskoulutus. Työntekijöiltä vaaditaan näyttö hygieniaosaamisesta sekä hyväksytysti suoritettu LOVE (lääkehoidon osaamisen) -koulutus.

Meille asukkaaksi?

Ykköskoti Riihilehtoon voi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin kuten hoito- ja asumistukeen.