Ykköskoti Saimaa

5a17c691b8346712210661
IMG_5550
IMG_5546
IMG_5553
PlayPause
previous arrow
next arrow


Ykköskoti Saimaa on osa Mehiläisen mielenterveyspalveluja. Ykköskotimme on kuntouttava, turvallinen ja toiminnallinen. Ykköskoti Saimaa sijaitsee Taipalsaarella Saimaanharjulla kauniin Saimaa-vesistön ympäröimänä. Sijaintimme mahdollistaa asukkaillemme kauniin luonnon ja rauhallisen ympäristön sekä turvalliset ja kodikkaat tilat kuntoutua.
Ykköskoti Saimaa on tunnettu ja arvostettu mielenterveyskuntoutujien asumispalveluiden tuottaja Etelä-Karjalasssa.

Asuminen meillä

Tehtävänämme on ohjata ja auttaa kuntoutujaa löytämään hänelle omannäköinen kuntoutumispolku matkalla kohti itsenäisempää asumista. Jokaisella asukkaalla on omaohjaaja, joka tukee, auttaa ja opastaa kuntoutumisessa yksilöllisesti.

Toiminta

Toimintamme on asukaslähtöistä, suunniteltua ja tavoitteellista. Ohjaamme asukkaitamme yksilöllisesti ja voimavaralähtöisesti huomioiden jokaisen toiveet ja tarpeet. Kuntoutuminen aktiivisempaan elämään tuottaa onnistumisen kokemuksia. Yhdessä tekeminen luo kodin tuntua ja antaa turvalliset puitteet asumiselle.

Kodit ja yhteistilat

Väliaikaiset tilamme sijaitsevat osassa Taipalsaaren vanhaa sairaalarakennusta. Tilamme ovat esteettömät, turvalliset, väljät ja kodikkaat. Ykköskoti Saimaata ympäröi kaunis luonto ja Saimaa-vesistön läheisyys. Jokaisella asukkaalla on oma huone, jonka voi halutessaan sisustaa omannäköiseksi.

Kodin ympäristö

Luonnon läheisyys, linnun laulu, puhdas ilma ja hyvät lenkkipolut tarjoavat upeat puitteet liikkumiselle kaikkina vuodenaikoina. Kotimme läheltä löytyy myös uimaranta. Saimaanharjun keskustaan on matkaa kävellen 1,5km, josta löytyvät mm. kaupat, parturi, apteekki ja kirjasto. Lappeenrannan keskustaan on matkaa 11 km ja sinne kulkevat bussit hyvin. Pysäkki on aivan kotimme edessä.

Henkilöstö

Henkilökuntamme on pitkään alalla toimineita mielenterveyskuntoutuksen ammattilaisia. Heillä on ammattitaitoa haastavien asukkaiden ohjaamisessa ja tukemisessa. Henkilökunnan osaamista kehittämme ja ylläpidämme säännöllisillä ja tarpeen mukaisilla koulutuksilla. Teemme tiivistä yhteistyötä asukkaidemme läheisten sekä palveluidemme ostajien kanssa.

Meille asukkaaksi?

Tervetuloa tutustumaan paikan päälle!
Lisätietoja meistä saat yksikön esihenkilöltä ja tiimivastaavalta. Suosittelemme olemaan yhteydessä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten mielenterveys- ja päihdekuntoutuksen koordinaattoreihin.

Tulo-ohjeet

Ykköskoti Saimaa sijaitsee osoitteessa Kirjamoinkaari 50, 54915 Saimaanharju Taipalsaari. Parkkipaikkoja on runsaasti pihassa ja bussilla pääset aivan kotiovellemme. Opasteet ohjaat sisätiloissa kulkemiseen.