Ykköskoti Salmenkallio

Ykköskoti Salmenkallio tarjoaa tehostettua palveluasumista työikäisille, alle 65-vuotialle mielenterveyskuntoutujille, joilla ei ole aktiivista päihteiden käyttöä. Laadimme jokaiselle asukkaalle oman kuntoutussuunnitelman, kuntoutuja pääsee itse vaikuttamaan suunnitelman tekoon, sekä luomaan omia tavoitteitaan kohti vähemmän tuettua asumista.

Salmenkallio etupiha, sisäänkäynti 1
Salmenkallio takapiha 2
Salmenkallio takapiha 5
Salmenkallio etupiha sisäänkäynti
5a25751ebcc26686089826
5a24fc98f050f003383775
5a24fc986d8ea700277426
5a24fc98295ed538590781
5a24fd2dca79c976728725
PlayPause
previous arrow
next arrow

Asuminen meillä

Salmenkallio sijaitsee luonnon kauniilla ja rauhallisella Salmen alueella Uudessakaupungissa. Salmenkallion kodikkaat tilat ovat kaikki esteettömiä ja sijaitsevat yhdessä kerroksessa. Tarjoamme niin pitkäaikaista asumista kuin lyhyempiä hoito- ja arviointi jaksoja. Jos omat voimat eivät vielä riitä arjen askareisiin sairaalajakson jälkeen, meille voi tulla lyhyeksi 1-3kk:n jaksolle, jolloin harjoittelemme yhdessä arjen toimia.

Toiminta

Toimintamme lähtökohtana on asukkaiden toiveet. Rakennamme arjen asukkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaan. Sosionomimme järjestää päivätoimintaa ja erilaisia retkiä, järjestämme myös koko talon yhteisiä tapahtumia ja juhlia.

Jokaisella asukkaalla on omaohjaaja, jonka kanssa asukas pystyy toteuttamaan yhdessä tehtyä kuntoutumissuunnitelmaa. Toimintaamme ohjaa vahvasti toipumisorientaation viitekehys, jonka pohjalta kehitämme toimintaamme.

Kodit ja yhteistilat

Jokaisella asukkaalla on oma huone, jossa on esteetön wc/suihkutila. Huoneen voi sisustaa itsensä näköiseksi.

Yksikössämme on neljä ryhmäkotia, joissa jokaisessa on pieni keittiö. Ryhmäkotien keittiöissä voi esimerkiksi keitellä kahvia ja katsoa tv:tä. Keittiöitä löytyy myös asukaskäyttöön tarkoitetut jääkaapit.

Keskellä yksikköämme on isompi ruokailu- ja oleskelu tila. Käytössä on myös yhteinen sauna, sekä takapihalla viihtyisä oleskelupiha. Kaikki tilamme ovat suunniteltu esteettömiksi.

Kodin ympäristö

Kotimme sijaitsee rauhallisella alueella, käytössämme on hyvät ulkoilumahdollisuudet lähiympäristössä. Läheltä löytyy mm. agilitykenttä, jossa voi seurata koiraharrastusta. Pienen kävelymatkan päässä löytyy myös järvi, jossa pystyy kesäisin kalastamaan, talvisin järvenjäälle on tehtynä luistelurata.

Henkilöstö

Henkilöstömme koostuu sosiaali- ja terveysalan ammattilaisista, henkilöstö on ympärivuorokautisesti paikalla. Henkilöstömme työskentelee asukasta kunnioittaen kuntouttavalla työotteella.

Meille asukkaaksi?

Ykköskoti Salmenkallioon voi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista joko puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin kuten hoito- ja asumistukeen.