Ykköskoti Siipi

Oleskelupiha
Kiinteistökuva ulkoa 1
Kiinteistökuva ulkoa
Sisääntulo, pääovi
Pihakuva
Terassikuva 1
Terassikuva
Oleskelutila
Oleskelutila
Aulakuva
ruokailutila
previous arrow
next arrow

Asuminen meillä

Palveluasuminen on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat päivittäistä tukea arjen toiminnoissa. Kotimme tilat ovat nykyaikaiset ja kodikkaat, joka mahdollistaa yhteisöllisen ympäristön kuntoutumiseen.

Kotimme tarjoaa palveluasumista aikuisille mielenterveyskuntoutujille, jotka tarvitsevat päivittäistä tukea arjen toiminnoissa. Ykköskoti Siivessä asukkaalle mahdollistuu kuntoutumisen polku kohti itsenäisempää elämää – turvallisessa ympäristössä. Ykköskoti Siivessä valmennetaan arjen- ja elämänhallintaan, huomioiden asukkaiden yksilölliset mahdollisuudet ja voimavarat. Jokaisella asukkaalla on omaohjaaja, joka toimii lähimpänä tukihenkilönä kuntoutumisessa ja elämänhallinnan vahvistamisessa. Asukkaita tuetaan talon ulkopuoliseen kuntouttavaan toimintaan yksilöllisen kuntoutumissuunnitelman mukaan.

Kodit ja yhteistilat

Ykköskoti Siipi valmistuu kesällä 2022 ja kodissa on 26 asukaspaikkaa. Jokaisella asukkaalla on oma huone, jossa on wc- ja kylpyhuone. Huoneensa asukas voi kalustaa omilla huonekaluillaan ja tavaroillaan. Asukkaillamme on käytössään yhteisiä oleskelutiloja, yhteinen ruokailutila, asukkaiden keittiö ja saunaosasto. Ykköskoti Siivessä on oma viihtyisä piha-alue.

Toiminta

Toiminta perustuu toipumisorientaation viitekehyksen mukaiseen kuntouttavaan toimintaan. Toimintamme on asukaslähtöisesti suunniteltua ja tavoitteellista. Jokaiselle asukkaalle tehdään yksilöllinen suunnitelma, jossa määritellään hänen tavoitteidensa ja toimintakykynsä mukainen tuen tarve.

Kodin ympäristö

Ykköskoti Siipi sijaitsee rauhallisella omakotitaloalueella Espoon Kurttilassa. Ympäristöstä löytyy hyvät ulkoilumahdollisuudet. Kodin läheltä pääsee julkisilla kulkuvälineillä liikkumaan. Lähistöllä sijaitsee kauppa, terveysasema, apteekki. Matkaa lähimpään kauppakeskukseen Kauppakeskus Entresse Espoon keskuksessa on 8 kilometriä ja Iso Omenan kauppakeskukseen 10 km.

Henkilöstö

Henkilöstömme koostuu sosiaali- ja terveydenalan ammattilaisista. Henkilökunnan ammattitaitoa ylläpidetään säännöllisillä koulutuksilla. Henkilökunta on paikalla 7-21 välillä, muina aikoina työntekijät tavoittaa päivystyspuhelimesta.

Ajo-ohjeet

Kauklahdenväylältä käänny Maasillantielle, Ykköskoti Siipi sijaitsee liikenneympyrän kohdalla oikealla puolella.