Ykköskoti Victor

5a180d772979b294086915
5a180d7741ff3030294476
PlayPause
previous arrow
next arrow


Asuminen meillä

Keskellä kaupungin tunnelmaa sijaitseva Ykköskoti Victor tarjoaa ikääntyville mielenterveyskuntoutujille kuntouttavia hoivapalveluja ja huolenpitoa ympäri vuorokauden. Koti tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista ja palveluasumista sekä lyhytaikaista palveluasumista.  Victorissa on mahdollista toteuttaa myös asumisen kokeilu- ja arviointijaksoja sekä omaishoidon intervallijaksoja.

Toiminta

Kiinnitämme erityistä huomiota kuntouttavaan työhön. Tavoitteenamme on asiakkaan toimintakyvyn parantaminen sekä mielekkään ja merkityksellisen elämän tukeminen. Käytössämme olevat mittarit mahdollistavat toimintakyvyn ja kuntoutumisen arvioinnin, entistä tavoitteellisempien ja konkreettisempien hoito- ja kuntoutumissuunnitelmien tekemisen sekä vaikuttavuuden seurannan. 

Kodit ja yhteistilat 

Vire Koti Victor on viihtyisä ja esteetön ja hoivakoti, jossa asukkaat asuvat omassa huoneessaan. Kodissa on kodikkaita oleskelutiloja ja yhteinen ruokailutila. Tilat on suunniteltu ikääntyvien ja liikuntaesteisten tarpeet huomioiden.

Kodin ympäristö

Kuopiolaisen valokuvaaja Victor Barsokevitschin mukaan nimetty koti sijaitsee keskeisellä paikalla Kuopion ydinkeskustassa kaikkien palvelujen äärellä. Kodin ikkunat avautuvat vehreään kirkkopuistoon, jossa sijaitsee vuonna 1816 rakennettu Kuopion tuomiokirkko. Kodissa on omaisten ja läheisten helppo piipahtaa käymään.

Henkilöstö

Henkilöstömme työskentelymalli edistää kuntoutumista ja tukee asukkaiden omatoimisuutta sekä toimintakykyä. Tuemme ja avustamme erilaisissa asioinneissa esim. Kela- ja apteekkiasioissa.

Meille asukkaaksi

Ykköskoti Victoriin voi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin kuten hoito- ja asumistukeen.

Tulo-ohjeet

 Ykköskoti Victor, Vuorikatu 16. Kuopion torille on meiltä noin 250 metriä.