Ykköskoti Eerola

Ykköskoti Eerolassa tarjotaan tehostettua ympärivuorokautista palveluasumista sekä tavallista palveluasumista mielenterveyskuntoutujille. Asiakaspaikkoja meillä on yhteensä 28.

IMG-20220303-WA0008
IMG-20220303-WA0010
IMG-20220303-WA0009
previous arrow
next arrow

Asuminen meillä

Keskeisellä sijalla on asukkaiden sosiaalisten valmiuksien kehittäminen ja ihmissuhdetaitojen vahvistaminen. Heidän itsetuntoaan vahvistetaan ja rohkaistaan ottamaan vastuuta itsestään. Jokaiselle asukkaalle nimetään omaohjaaja ja laaditaan kuntoutussuunnitelma, jossa huomioidaan asukkaan yksilöllinen tilanne ja kuntoutuksen tarve.

Kodit ja yhteistilat

Ykköskoti Eerola on reilun 1000m2 kokoinen yksikkö yhdessä tasossa, jossa on yhteensä 28 asuntoa. Jokaisella asukkaalla on oma huone, jonka hän voi sisustaa itse. Jokaisessa asukashuoneissa on oma wc ja suihku. Asukkaidemme käytössä on myös yhteisiä oleskelutiloja, yhteinen ruokasali, sauna ja toiminnallinen tila. Kodissamme on oma kokki.

Toiminta

Kotimme aktiviteeteissä korostuu paljon toiminnallisuus ja virikkeellisyys. Päivittäisiin kodin toimintoihin osallistuvat kaikki asukkaat voimavarojensa mukaan. Olemme rakentaneet toiminnan tueksi viikko-ohjelman. Ryhmätoimintojen kaiutta tavoitellaan asukkaan valmentamista mahdolliseen itsenäiseen elämään. Näin saadaan harjaannusta elämän arkiasioiden, kuten esimerkiksi siivouksen, ruuanlaiton ja pyykkihuollon, hoidossa.

Joka viikko järjestetään myös yhteisökokouksia, jolloin kaikki ovat mukana kertomassa kuulumisiaan ja käymässä läpi menneitä tapahtumia ja tulevaa. Erilaiset ryhmätoiminnat ovat hyvin oleellinen osa viikko-ohjelmaamme. Asukkaalla on mahdollisuus osallistua häntä kiinnostaviin ja kuntoutusta hyödyntäviin toimintaryhmiin. Kuntoutuksen edistyessä etsitään mahdollisuutta kouluttautumiseen tai työkokeiluun.

Kodin ympäristö

Ykköskoti Eerola sijaitsee vain vajaan parin kilometrin päässä Kouvolan keskustasta. Kodilla on oma sisäpiha. Lähikauppoihin on matkaa vain vajaa kilometri. Bussiyhteydet kulkevat ihan kodin vierestä ja lähimmälle pysäkille ei ole matkaa kuin muutama sata metriä.

Henkilöstö

Henkilökuntamme koostuu mielenterveystyön ja sosiaalialan rautaisista ammattilaisista. Koulutettu ja välittävä henkilöstömme on läsnä tehostetussa palveluasumisessa ympäri vuorokauden. Henkilöstöllä on osaamista mielenterveys- ja päihdekuntoutujien tukemisesta sekä sairaanhoidollista osaamista asukkaiden hoivaan ja huolenpitoon. Kodissa on myös oma kokki.

Meille asukkaaksi?

Meille voi tulla asiakkaaksi kunnan sosiaalitoimen kautta. Kaikissa tapauksissa asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin, kuten asumis-, kuntoutus- ja hoitotukeen.