Ykköskoti Hella

Tarjoamme Ykköskoti Hellassa tehostettua palveluasumista, tuettua asumista ja työtoimintaa mielenterveyskuntoutujille. Palveluissamme korostuvat jokaisen asukkaan yksilölliset toiveet, tarpeet ja tavoitteet. 

20230104_102816
20230104_093508
20230104_084953
20230104_085123
20230104_094337
PlayPause
previous arrow
next arrow

Asuminen meillä

Meille on tärkeää, että asukkailla on mahdollisuus elää omannäköistään, turvallista arkea. Tuemme asukkaita arjen toiminnoissa henkilökohtaisten tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Tehostetussa palveluasumisessa henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden. Tuetussa asumisessa harjoitellaan turvallisessa ympäristössä taitoja, joita tarvitaan itsenäisessä asumisessa.

Toiminta

Yhteisöllinen toimintamme on suunniteltua ja tavoitteellista. Asukkaat voivat osallistua yksikön yhteiseen viikko-ohjelmaan omien voimavarojen ja mieltymystensä mukaan. Viikko-ohjelman sisältöä suunnitellaan asukkaiden ja henkilökunnan kesken viikoittaisissa yhteisökokouksissa.

Ohjattuun työtoimintaamme voivat osallistua Ykköskoti Hellan asukkaat sekä ulkopuoliset kuntoutujat. Työtoiminnan työtehtävät sovitetaan vastaamaan jokaisen omia taitoja ja tavoitteita. Työtoiminta sisältää alihankintatöinä kokoonpanotöitä sekä esimerkiksi kunnossapitotöitä.

Kodit ja yhteistilat

Ykköskoti Hella toimii juuri valmistuneissa tiloissa Kauhavan keskustassa. Tilat ovat esteettömät ja ne sijaitsevat yhdessä tasossa. Jokaisella kuntoutujalla on oma huone, jossa on esteetön wc- ja suihkutila. Asukas voi halutessaan kalustaa huoneensa itse. Kodissamme on viihtyisiä yhteisiä tiloja. Työtoiminnan tilat sijaitsevat samassa kiinteistössä. Tuettu asuminen toteutuu kävelymatkan päässä. 

Kodin ympäristö

Kotimme sijaitsee Kauhavan keskustassa palveluiden läheisyydessä, hyvien ulkoilumahdollisuuksien äärellä.

Henkilöstö

Ykköskoti Hellassa työskentelee sairaanhoitajia ja lähihoitajia. Päivitämme henkilökunnan osaamista säännöllisellä täydennyskoulutuksella.

Meille asukkaaksi?

Ykköskoti Hellaan voi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin kuten hoito- ja asumistukeen.