Ykköskoti Hella

ykkoskoti-hella-3
5a1d7f2ef4205969307400
5a1d7f2f465a8753833882
5a1d7f2fa6ae4083125466
PlayPause
previous arrow
next arrow

Me Ykköskoti Hellassa tarjoamme tehostettua ja tuettua asumispalvelua sekä ohjattua työtoimintaa eri-ikäisille mielenterveyskuntoutujille yhteisöllisyyden periaatteita noudattaen.

Asuminen meillä

Tuemme kuntoutujia arjen toiminnoissa henkilökohtaisten tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Tuetussa asumisessa harjoitellaan turvallisessa ympäristössä taitoja, joita tarvitaan itsenäisessä asumisessa.

Toiminta

Ohjatussa työtoiminnassamme teemme yhteistyötä paikallisten yrittäjien kanssa. Yhteisöllinen toimintamme on suunniteltua ja tavoitteellista. Viikko-ohjelmaan asukkaat voivat osallistua omien voimavarojen ja mieltymystensä mukaan. Viikko-ohjelman sisältöä suunnitellaan asukkaiden ja henkilökunnan kesken viikoittaisissa yhteisökokouksissa. Työtoimintaa tarjotaan asukkaan tavoitteiden ja kiinnostusten mukaan.

Kodit ja yhteistilat

Olemme toimineet vuodesta 2011 täysin remontoiduissa tiloissa Härmän Palvelukeskuksessa. 29 tehostettua asumispalvelupaikkaa, 3 tuettua asuntoa kuntoutujan eri tarpeeseen. Kauniit, isot avarat huoneet, isot tunnelmalliset ikkunat Jokaisella kuntoutujalla on oma huone wc- ja suihkutiloineen. Asukas halutessaan kalustaa huoneensa itse. Kodissamme on viihtyisiä yhteisiä tiloja.

Kodin ympäristö

Kotimme sijaitsee palveluiden läheisyydessä, hyvien ulkoilumahdollisuuksien äärellä.

Henkilöstö

Henkilökuntamme on vuorokauden ympäri paikalla. Ohjaajamme ovat koulutukseltaan sairaanhoitajia ja lähihoitajia,

Meille asukkaaksi?

Ykköskoti Hellaan voi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin kuten hoito- ja asumistukeen.