Ykköskoti Hella

Tarjoamme Ykköskoti Hellassa tehostettua palveluasumista, tuettua asumista ja työtoimintaa mielenterveyskuntoutujille. Palveluissamme korostuvat jokaisen asukkaan yksilölliset toiveet, tarpeet ja tavoitteet. 

ykkoskoti-hella-3
5a1d7f2ef4205969307400
5a1d7f2f465a8753833882
5a1d7f2fa6ae4083125466
PlayPause
previous arrow
next arrow

Asuminen meillä

Meille on tärkeää, että asukkailla on mahdollisuus elää omannäköistään, turvallista arkea. Tuemme asukkaita arjen toiminnoissa henkilökohtaisten tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Tehostetussa palveluasumisessa henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden. Tuetussa asumisessa harjoitellaan turvallisessa ympäristössä taitoja, joita tarvitaan itsenäisessä asumisessa.

Toiminta

Yhteisöllinen toimintamme on suunniteltua ja tavoitteellista. Asukkaat voivat osallistua yksikön yhteiseen viikko-ohjelmaan omien voimavarojen ja mieltymystensä mukaan. Viikko-ohjelman sisältöä suunnitellaan asukkaiden ja henkilökunnan kesken viikoittaisissa yhteisökokouksissa.

Ohjattuun työtoimintaamme voivat osallistua Ykköskoti Hellan asukkaat sekä ulkopuoliset kuntoutujat. Työtoiminnan työtehtävät sovitetaan vastaamaan jokaisen omia taitoja ja tavoitteita. Työtoiminta sisältää alihankintatöinä kokoonpanotöitä sekä esimerkiksi kunnossapitotöitä.

Kodit ja yhteistilat

Olemme toimineet vuodesta 2011 remontoiduissa tiloissa Härmän Palvelukeskuksessa. Tehostetun palveluasumisen tilat sijaitsevat kahdessa kerroksessa. Jokaisella kuntoutujalla on oma avara huone, jossa on esteetön wc- ja suihkutila. Asukas voi halutessaan kalustaa huoneensa itse. Kodissamme on viihtyisiä yhteisiä tiloja ja kiinteistössä on käytössä hissi. Työtoiminnan tilat sijaitsevat samassa kiinteistössä. Tuettu asuminen toteutuu kävelymatkan päässä. Ykköskoti Hellalle ja työtoiminnalle valmistuu uudet, nykyaikaiset tilat Kauhavan keskustaan vuoden 2022 aikana.

Kodin ympäristö

Kotimme sijaitsee Ylihärmän palveluiden läheisyydessä, hyvien ulkoilumahdollisuuksien äärellä.

Henkilöstö

Ykköskoti Hellassa työskentelee sairaanhoitajia ja lähihoitajia. Päivitämme henkilökunnan osaamista säännöllisellä täydennyskoulutuksella.

Meille asukkaaksi?

Ykköskoti Hellaan voi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin kuten hoito- ja asumistukeen.