Ykköskoti Henrik

IMG-20220620-WA0025
IMG-20220620-WA0026
IMG-20220620-WA0030
IMG-20220620-WA0029
IMG-20220620-WA0028
IMG-20220620-WA0027
PlayPause
previous arrow
next arrow

Ykköskoti Henrik tarjoaa kuntouttavaa palveluasumista sekä tehostettua ympärivuorokautista asumista mielenterveyskuntoutujille. Kotimme soveltuu eri-ikäisille mielenterveyskuntoutujille, jotka hyötyvät aktiivisista kuntouttavista toimista.

Asuminen meillä

Tehostetussa palveluasumisessa henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden. Palveluasuminen on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat päivittäistä tukea arjen toiminnoissa. Ykköskoti Henrik tarjoaa asukkailleen kodikkaan ja viihtyisän yhteisöllisen ympäristön asumiseen ja kuntoutumiseen.

Toiminta

Kaikki toimintamme on asukaslähtöisesti suunniteltua ja tavoitteellista. Järjestämme monipuolisesti aktivoivaa tekemistä asukkaan toiveiden ja voinnin mukaan. Viikko-ohjelmamme sisältää yhteisökokoukset ja asukkaista koostuvan vastuuryhmän kokoontumiset sekä muun muassa liikunnallisuutta, sosiaalista toimintakykyä ja arjenhallintataitoja vahvistavaa ryhmätoimintaa.

Kodit ja yhteistilat

Ykköskoti Henrikissä on yhteensä 46 paikkaa. Kaikki tilamme ovat esteettömiä. Asukas voi halutessaan kalustaa huoneensa omilla huonekaluilla ja tavaroilla, tarvittaessa peruskalusteet saa myös meiltä.  Asukkailla on käytössään yhteisiä oleskelutiloja, yhteinen ruokailutila, asukkaiden keittiö ja saunaosasto. Ykköskoti Henrikissä on oma valmistuskeittiö ja kokki.

Kodin ympäristö

Kotimme sijaitsee kerrostaloalueella Helsingin Pitäjänmäellä.  Ruokakauppa sijaitsee samassa kiinteistössä ja terveysasema on kulman takana. Kulkuyhteydet julkisilla liikennevälineillä ovat erinomaiset.

Henkilöstö

Ykköskoti Henrikissä tulee työskentelemään ohjaajina lähihoitajia, sosionomeja ja sairaanhoitaja. Koko henkilökuntamme osallistuu Mehiläisen yhteisöhoidon koulutusohjelmaan.  Päivitämme henkilökunnan osaamista säännöllisellä täydennyskoulutuksella. 

Meille asukkaaksi?

Ykköskoti Henrikiin voi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin kuten hoito- ja asumistukeen.