Ykköskoti Huvikumpu

Tarjoamme Ykköskoti Huvikummussa ympärivuorokautista tehostettua asumispalvelua haasteellisesti käyttäytyville mielenterveyskuntoutujille. Kotimme sijaitsee Lopen Sajaniemessä. 

311619661_443168224470884_2354482383637041522_n
5c83ff5712694719115997
5c83ffef0916d358156086
5e3bc84f80f39348646135
5e3bc859a7da7349917534
PlayPause
previous arrow
next arrow

Asuminen meillä

Ykköskoti Huvikumpu tarjoaa ympärivuorokautista, tehostettua asumispalvelua mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä lievästi kehitysvammaisille, joilla on mielenterveysongelmia. Tarjoamme myös tehostetun asumispalvelun arviointi- sekä intervallijaksoja sekä työtoimintaa työsalillamme myös muille kuin Ykköskoti Huvikummussa asuville asukkaille.

Toiminta

Ykköskoti Huvikummun toiminnan perustana on tarjota yhteisöllistä, kuntouttavaa ja kodikasta ympärivuorokautista tehostettua asumispalvelua eri-ikäisille kuntoutujille. Asukkaat osallistuvat oman toimintakykynsä ja omien vahvuuksiensa mukaan kodin arjen askareisiin sekä päivä- ja työtoimintaan. Jokaiselle asukkaalle laaditaan yksilöllinen hoito- ja kuntoutussuunnitelma sekä henkilökohtainen viikko-ohjelma. Jokaisella asukkaalla on kaksi nimettyä omaohjaajaa, jotka ovat tukemassa asukasta arjen- ja elämänhallinnan eri osa-alueilla kuntoutumisen ajan.

Työtoiminta tukee asukkaan kuntoutumista, edistää ja ylläpitää asukkaan toimintakykyä, tukee säännöllistä vuorokausirytmiä ja elämänhallintaa sekä tarjoaa mielekästä tekemistä päiviin. Työtoimintaa järjestetään A-talon alakerrassa olevassa työsalissa. Työtoiminta sisältää erilaisia pakkaus- ja kokoonpanotöitä, töiden tilaajista riippuen. Työtoimintaan osallistumisesta asukkaille maksetaan kannusterahaa.

Päivätoiminnan tarkoitus on tehdä ja kokea yhdessä. Päivätoiminnan sisältö vaihtelee asukkaiden tarpeiden ja mieltymysten mukaan. Päivätoiminnassa tehdään mm. retkiä, liikutaan ja harjoitetaan käden taitoja. Osana päivätoimintaa järjestämme kesäretkiä ja pihapelejä, talvisin yhdessä ulkoilua, lehdenlukua ja musiikkiryhmiä.

Kesäisin meillä on mahdollisuus ottaa lampaita ja kaneja kesähoitoon talon pihapiiriin. Kaverikoirat ovat tervetulleita vierailemaan kodissamme.

Kodit ja yhteistilat

Kodissamme on 25 asukashuonetta sekä yksi intervalliasunto. Jokaisella asukkaalla on oma huone, jonka voi kalustaa itse tai käyttää tarvittaessa kotimme kalusteita. Toimintamme on keskitetty Sajaniemeen rauhalliseen maalaismaisemaan kahteen erilliseen toimintaa varten rakennutettuun taloon, A ja B. Kummassakin talossa on yhteiset tilat sekä saunat. Ruokailemme kaikki B-talossa, jossa kotimme sydän, keittiö, sijaitsee. Valmistamme itse maukkaan ja terveellisen ruoan joka päivä.

Kodin ympäristö

Kotimme sijaitsee rauhallisessa maaseutuympäristössä, jossa ulkoilumahdollisuudet ovat erinomaiset ja uimarantakin löytyy kävelymatkan päästä. Matkaa Lopen keskustan palveluihin on n. 6km. Riihimäelle ja Hyvinkäälle on 20 minuutin ajomatka.

Henkilöstö

Sosiaali- ja terveysalan koulutuksen (sosionomi, sairaanhoitaja, lähihoitaja) saanut henkilökuntamme on käynyt mm. seuraavia täydennyskoulutuksia: psykiatrisen hoidon erikoisammattitutkinto, rentoutusohjaajakoulutus, autismikoulutus, yhteisökuntoutuksen perusteet-koulutus, depressiokouluohjaajakoulutus, mapa ja avekki. Henkilökuntamme kouluttautuu jatkuvasti lisää ja jaamme osaamistamme työryhmässä eteenpäin. 

Meille asukkaaksi?

Asukkaaksi meille pääsee ottamalla yhteyttä oman kunnan sosiaalitoimeen. Asukkaaksi voit tulla mistä päin Suomea tahansa. Asukkaana olet oikeutettu Kelan etuuksiin kuten asumistukeen ja hoitotukeen.