Ykköskoti Leijunkatu

5a258240e86a9017249028
5a25823ea6ca4432089990
5a258243e84ae719700570
5a25823cde040798852327
PlayPause
previous arrow
next arrow


Ykköskoti Leijunkatu tarjoaa tehostettua asumispalvelua ja palveluasumista täysi-ikäisille mielenterveyskuntoutujille, jotka eivät selviä itsenäisesti jokapäiväisestä elämänhallinnasta. Kuntoutujalle laaditaan henkilökohtainen kuntoutussuunnitelma. Kuntoutussuunnitelmassa tavoitteet ja keinot niiden saavuttamiseksi määritellään yhdessä yksilöllisesti yhdessä kuntoutujan kanssa. Kuntoutujan arjen tukeminen sekä psyykkisen- ja somaattisen voinnin seuranta ovat keskeisimpiä päivittäisiä tehtäviä.

Asuminen meillä

Tavoitteena on saada asukkaat sopeutumaan yhteiskuntaan ja toimimaan yhteiskunnan jäsenenä.

Tehostettu palveluasuminen

Palvelu on tarkoitettu ympäri vuorokauden ohjausta ja tukea tarvitsevalle asiakkaalle.

Palveluasuminen

Palveluasumisen asiakkaalla tuen tarve on päivittäinen, ilman yöaikaista avun tarvetta. Asiakas saa tukea kohti itsenäistä asumista. Palvelua on saatavilla päivittäin palvelusopimuksen mukaisesti.

Toiminta

Asukkaan kuntoutumista tukee monimuotoinen ja tavoitteellinen päivätoiminta, viitenä päivänä viikossa. Asukkaan kuntoutumisen tukena voidaan toteuttaa psykoedukaatiota.

Kodit ja yhteistilat

Asunnot ovat 2- ja 3 hengen soluhuoneistoja, jotka sijaitsevat kahdessa kerrostalossa. Jokaisella asukkaalla on oma huone, muut tilat ovat yhteisiä. Huoneistossa asuvat asukkaat huolehtivat yhdessä yhteisten tilojen siisteydestä. Talossa ei ole hissiä. Leijunkadulla on 90 asukaspaikkaa.

Kodin ympäristö

Ykköskoti Leijunkatu sijaitsee Raision kaupungin alueella, Vaisaaressa, lähellä kaupungin palveluja.

Henkilöstö

Henkilökunta koostuu sosiaali- ja terveysalan ammattilaisista. Ohjaajat avustavat ja ohjaavat asukkaita arkipäivän toiminnoissa. Henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.Ykköskodin henkilökunta huolehtii palvelutasosta riippuen asumisen ja lääkehoidon toteutumisen sekä elämänhallintaa tukevan ohjauksen. Kuntoutujalla on käytössään Ykköskotien konsultoivan psykiatrian erikoislääkärin palvelut. Henkilökunta huolehtii myös asukkaiden sosiaalisten etuisuuksien hakemisesta ja jatkuvuudesta.

Meille asukkaaksi?

Ykköskoti Leijunkadulle voit tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin.

Tulo-ohjeet

Meille pääsee Turusta linja-autolla nro 220. Meille voit tulla myös omalla autolla ja pihalta löytyy hyvin parkkipaikkoja.