Ykköskoti Pihlajaharju

Asuminen meillä

Ykköskoti Pihlajaharjussa kiinnitetään erityishuomio nuorten aikuisten psykiatriseen kuntoutukseen. Kuntoutuksen tavoitteena on mahdollisimman nopea paluu kevyemmän tuen piiriin sairastumisen tai muun akuuttivaiheen jälkeen. Kiteellä on saavutettu erittäin hyviä tuloksia kuntoutustyössä. Nuoret 20 – 30 vuotiaat aikuiset ovat monesti palanneet omaan asuntoon takaisin varsin haasteellisen elämäntilanteen jälkeen nopeasti.

Toiminta

Järjestämme myös päivätoimintaa lähialueiden asukkaille. Meille voi tulla päiväkuntoutukseen joustavasti sopimuksen mukaan säännöllisesti tai epäsäännöllisesti. Tuemme näin kotona asumista. Päivätoimintaan voi sisältyä lääkehoidon tuki, saunominen, ruokailu tai toiminnallisiin ryhmiin osallistuminen.

Kotimme aktiiviseen toimintaan on paras tutustua soittamalla yhteyshenkilöille ja vierailemalla meillä.

Kodit ja yhteistilat

Kotimme tilat on otettu nykyiseen käyttöön kuusi vuotta sitten, joten ne ovat nykyaikaisessa kunnossa. Muutamissa asunnoissa on myös pienet keittiöt, joka lisää mahdollisuuksia kuntoutustyössä.

Kodin ympäristö

Kotimme tilat sijaitsevat Kiteellä kantakaupungin alueella. Kiteen keskustan palveluihin on matkaa reippaasti kävellen kymmenen minuuttia. Samaan pihapiiriin kuuluu verstas, jossa harrastetaan monipuolisesti käsillä tekemistä eri tavoin. Verstaan yhteydessä on kuntosali, joka on ahkerassa käytössä.

Henkilöstö

Henkilöstömme on kokenutta, ja koulutettua. Olemme erikoistuneet psykiatriseen kuntoutukseen ja hoitotyöhön vuodesta 1992 lähtien.

Meille asukkaaksi?

Ykköskoti Pihlajaharjuun voi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin kuten hoito- ja asumistukeen. 

Mikäli toimintamme on kiinnostava ja haluat tietää lisää, soita meille niin sovitaan vierailusta.

Tulo-ohjeet

Kiteelle on matkaa Joensuusta junalla noin 35 minuuttia.