Ykköskoti Pihlajaharju

Kuntouttavaa asumista mielenterveyskuntoutujille.

pihlajaharju
terassi2
terassi
terassi1
terassi3
Kuva5
previous arrow
next arrow

Asuminen meillä

Ykköskoti Pihlajaharju tarjoaa tehostettua palveluasumista, palveluasumista ja tuettua asumista kaiken ikäisille mielenterveyskuntoutujille. Meiltä löytyy osaamista ja ammattitaitoa myös nuorten psykiatrisesta kuntoutuksesta. Kuntouttavan ja merkityksellisen arjen tavoitteena on saavuttaa mielekäs hyvä elämä ja mahdollistaa siirtyminen kevyemmän tuen piiriin sairastumisen tai muun akuuttivaiheen jälkeen. Kiteellä on saavutettu erittäin hyviä tuloksia kuntoutustyössä. Nuoret 20 – 30 vuotiaat aikuiset ovat monesti palanneet omaan asuntoon takaisin varsin haasteellisen elämäntilanteen jälkeen nopeasti. Järjestämme myös lyhytaikaishoitoa ja päivätoimintaa, meille voi tulla joustavasti sopimuksen mukaisesti. Tuemme näin kotona asumista.

Kysy lisää palveluistamme! Yksikönjohtaja Anne Haapala, p. 040 083 8726

Toiminta

Järjestämme myös päivätoimintaa lähialueiden asukkaille. Meille voi tulla päiväkuntoutukseen joustavasti sopimuksen mukaan säännöllisesti tai epäsäännöllisesti. Tuemme näin kotona asumista. Päivätoimintaan voi sisältyä lääkehoidon tuki, saunominen, ruokailu tai toiminnallisiin ryhmiin osallistuminen.

Kotimme aktiiviseen toimintaan on paras tutustua soittamalla yhteyshenkilöille ja vierailemalla meillä.

Kodit ja yhteistilat

Kotimme tilat on otettu nykyiseen käyttöön kuusi vuotta sitten, joten ne ovat nykyaikaisessa kunnossa. Muutamissa asunnoissa on myös pienet keittiöt, joka lisää mahdollisuuksia kuntoutustyössä.

Kodin ympäristö

Kotimme tilat sijaitsevat Kiteellä kantakaupungin alueella. Kiteen keskustan palveluihin on matkaa reippaasti kävellen kymmenen minuuttia. Samaan pihapiiriin kuuluu verstas, jossa harrastetaan monipuolisesti käsillä tekemistä eri tavoin. Verstaan yhteydessä on kuntosali, joka on ahkerassa käytössä.

Henkilöstö

Henkilöstömme on kokenutta, ja koulutettua. Olemme erikoistuneet psykiatriseen kuntoutukseen ja hoitotyöhön vuodesta 1992 lähtien.

Meille asukkaaksi?

Ykköskoti Pihlajaharjuun voi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin kuten hoito- ja asumistukeen. 

Mikäli toimintamme on kiinnostava ja haluat tietää lisää, soita meille niin sovitaan vierailusta.

Tulo-ohjeet

Kiteelle on matkaa Joensuusta junalla noin 35 minuuttia.