Ykköskoti Saimaa ja Lappee

previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider


Ykköskoti Saimaa ja Lappee  on tunnettu ja arvostettu mielenterveyskuntoutujien asumispalveluiden tuottaja Etelä-Karjalan alueella yli 20 vuoden ajalta. Tuotamme tuettua- ja kuntouttavaa asumispalvelua koko- ja puolipäiväisesti mielenterveyskuntoutujille ja vammaispalveluiden asiakkaille. Meillä käy myös palveluseteli.

Asuminen meillä

Tarjoamme kuntouttavaa, portaittain etenevää asumispalvelua, tuettua periodiasumista, yksilöllisesti suunniteltua kotikuntoutusta asukkaan kotona ja yksilöllisesti suunniteltuja asumiseen liittyviä tukipalveluja asukkaan kuntoutuessa ja siirtyessä asumaan omaan asuntoon.

Toiminta

Ohjaamme asukkaita yksilöllisesti ja voimavaralähtöisesti heidän arjessa sekä kuntoutumisen polulla eteenpäin. Meillä toteutetaan kuntouttavaa päivätoimintaa sopimuksen mukaisesti.

Kodit ja yhteistilat

Tilamme ovat esteettömät, turvalliset ja kotoisat. Taipalsaarella Ykköskoteja ympäröi kaunis luonto ja Saimaan läheisyys. Kuntoutujalla on mahdollisuus kuntoutua saman katon alla kohti itsenäisempää asumista. Kaikissa kodeissamme toimintaamme ohjaavat yhteisökasvatuksen periaatteet.

Kodin ympäristö

Kotimme sijaitsevat kaikki samassa pienkerrostalossa luonnon ympäröimänä Saimaanharjulla hyvien palveluiden ja kulkuyhteyksien läheisyydessä.

Henkilöstö

Palvelukodin henkilökunta muodostuu alan koulutuksen omaavista asiantuntijoista, joista useimmat ovat kokeneita ja alalla pitkään työskennelleitä. Henkilökuntamme työskentelee asukkaidemme ja läheisten kanssa yhdessä ja yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

Meille asukkaaksi?

Palvelukotiimme voi hakeutua Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin maksusitoumuksella tai itse maksavana asiakkaana. Asukkailla on mahdollisuus hakea Kelan maksamia etuuksista mm. asumistukea ja hoitotukea.