Ykköskoti Tähtirinne

ykkoskoti-tahtirinne
ykkoskoti-tahtirinne-1-2
ykkoskoti-tahtirinne-2-2
ykkoskoti-tahtirinne-3-2
PlayPause
previous arrow
next arrow


Ykköskoti Tähtirinne tarjoaa vahvasti ohjattua, yhteisökuntoutuksen periaatteiden mukaista ympärivuorokautista tehostettua palveluasumista mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, kohderyhmänä erityisesti nuoret aikuiset. Tavoitteena on harjoitella turvallisessa ympäristössä itsenäisen elämän taitoja sekä auttaa nuorta kokonaisvaltaisesti eteenpäin elämässä. Asukkaan tukena on osaava ja koulutettu henkilökunta ympäri vuorokauden.

Kotimme sijaitsee Vantaan Louhelassa, jossa samassa kiinteistössä toimii myös vaativan tehostetun palveluasumisen Ykköskoti Aurinkorinne sekä tehostetun palveluasumisen Ykköskoti Kielorinne. Tämä mahdollistaa jokaiselle asukkaallemme tarkoituksenmukaisen ja riittävän tuen ja palvelun jatkumisen tutussa ympäristössä myös palvelutarpeen muuttuessa tai pitkittyessä.

Asuminen meillä

Olemassa olevien taitojen harjoittaminen ja ylläpitäminen on merkittävässä roolissa päivittäisen ohjelman suunnittelussa. Pyrimme siihen, että ympäristö sekä selkeä päivärytmi lisäävät asukkaiden turvallisuuden tunnetta. Kuntoutuksen tavoitteena on auttaa asukkaita saavuttamaan paras mahdollinen toimintakyky ja tukea mahdollista siirtymistä kevyemmin tuetun palvelun piiriin tulevaisuudessa.

Toiminta

Ykköskoti Tähtirinteessä kuntouttava toiminta nivoutuu osaksi arkea. Keskeistä on asukkaan voimavarojen esiin tuominen ja toiminnallisuuteen kannustaminen. Asukkaamme osallistuvat oman toimintakykynsä puitteissa erilaisiin arjen askareisiin, kuten ruoan hakuun ja aterioiden kattamiseen, pyykinpesuun, postin hakuun ja yhteisten tilojen siistimiseen sekä yksikön viihtyisyydestä huolehtimiseen. Palvelukodissamme järjestetään myös monipuolista viriketoimintaa. Toimintamme on yhteisökuntoutuksen periaatteiden mukaista. Työssämme korostuu valmentava ote, jolla edistetään asukkaan siirtymistä tulevaisuudessa kevyemmän tuen piiriin mahdollisimman tavoitteellisella aikataululla. Asukkaan osallisuus, vastuullisuus ja oman äänen kuuluminen on toimintamme keskiössä. Eteenpäin siirtymisen aikataulu ja kuntoutussuunnitelma on aina yksilöllinen. Tuemme asukkaitamme nykyisissä opinnoissa ja kartoitamme uusia koulutus- ja työllistymismahdollisuuksia. Tarjoamme mahdollisuuden osallistua työ- ja päivätoimintaan.

Kodit ja yhteistilat

Kodissamme on 13 asukaspaikkaa ja yhteiset toimitilat yhdessä kerroksessa. Jokaisella asukkaalla on oma kylpyhuoneella varustettu asunto, jonka he voivat halutessaan sisustaa ja kalustaa omilla huonekaluillaan. Asukkaidemme käytössä on runsaasti viihtyisiä oleskelu- ja ryhmätiloja sekä vehreä sisäpiha päivittäistä ulkoilua ja kesäistä puutarhaviljelyä varten. Kotimme tilat ovat viihtyisät, kodikkaat ja esteettömät. Kotimme ovet ovat lukossa yleisen turvallisuuden vuoksi, mutta asukkaat pääsevät kulkemaan poleteilla omien tarpeiden mukaan.

Kodin ympäristö

Kotimme sijaitsee keskeisellä paikalla Vantaan Louhelassa. Asukkaidemme käytössä on vehreä ja tilava sisäpiha. Lähin ruokakauppa on 50 metrin päässä ja kaikki keskeiset palvelut löytyvät 2 km säteeltä. Aktiivisimmille asukkaille löytyy lähietäisyydeltä harrastemahdollisuuksia sekä ulko- että sisätoimintaan.

Henkilöstö

Osaava ja kouluttautunut henkilökuntamme on paikalla vuorokauden ympäri. Moniammatillinen työryhmä huolehtii asukkaistamme. Koko henkilökuntamme on kouluttautunut ja sitoutunut noudattamaan yhteisökuntoutuksen periaatteita ohjaustyössään. Henkilökuntamme on koulutettu aggressio- ja väkivaltatilanteiden ehkäisyssä ja hallinnassa. Meillä on vankka kokemus kohdata ja tukea nuoria moniongelmaisia kuntoutujia. Päivitämme henkilökunnan osaamista säännöllisellä täydennyskoulutuksella. Keskeistä työssämme on asukkaan voimavarojen esiin tuominen sekä yhteisöllisyyteen, vastuullisuuteen ja oma-aloitteisuuteen kannustaminen.

Meille asukkaaksi?

Ykköskoti Tähtirinteeseen voi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin kuten hoito- ja asumistukeen.

Tulo-ohjeet

Kehäjuna pysähtyy Louhelan asemalla, joka sijaitsee muutaman minuutin kävelymatkan päässä. Vantaan bussien sisäinen sekä seutuliikenne on hyödynnettävissä myös helposti.