Ykköskoti Toivo

59fadb027897d228923487
59fadb0296601967886002
59fadb05ce2e1211802851
IMG-20210428-WA0000
IMG-20210428-WA0001
IMG-20210428-WA0002
PlayPause
previous arrow
next arrow


Asuminen meillä

Ykköskoti Toivo tarjoaa ympärivuorokautista tehostettua kuntouttavaa palveluasumista ja tehostettua asumispalvelua mielenterveyskuntoutujille. Palvelun tavoitteena on rakentaa kuntoutumispolku asiakkaillemme takaisin itsenäisempään elämään.

Toiminta

Ykköskoti Toivolla on tarjolla erilaisia toiminnallisia ja kuntoutuksellisia vaihtoehtoja, joihin kuntoutuja voi tarpeidensa, kiinnostuksensa ja kuntoutussuunnitelmansa mukaisesti osallistua. Kuntoutujaa ohjataan tavalla, joka mahdollistaa toimintakyvyn kehittymisen sekä arjessa oppimisen. Keskitymme päivittäisten elämäntaitojen ylläpitämiseen ja kehittämiseen sekä asukkaiden aktiivisuuden ja osallisuuden lisäämiseen. Haluamme myös kannustaa sosiaalisen kanssakäymiseen. Kuntoutujalle annetaan palautetta toimintakyvyn ja kuntoutumisen edistymisestä. Kuntoutujalle tehdään yksilöllinen kuntoutussuunnitelma, jossa määritellään hänen kuntoutumistavoitteidensa ja toimintakykynsä mukainen tuen tarve ja toimenpiteet. Meillä on mahdollisuus osallistua työtoimintaan oman kuntoutussuunnitelman mukaisesti. Työtoimintaa on mahdollista toteuttaa myös yhteistyössä muiden palvelutuottajien kanssa. Alihankintatöiden tilat sijaitsevat samassa rakennuksessa.

Käytössä olevat kuntoutusmenetelmät:

  • Erilaiset kuntouttavat-, taitoja harjoittavat-, käden taidolliset-, ajanviete-, ja liikunnalliset ryhmät
  • Työtoiminta mm. erilaiset alihankintatyöt, työkokeilut yhteistyö yrityksissä
  • Yhteisökuntoutuksen menetelmät
  • Retki- ja virkistystoiminta
  • Sosiaalista kognitiota harjoittavat ryhmät
  • Cami-tietokoneavusteinen kognitioharjoittelu
  • Kuntoutusmittari

Kodit ja yhteistilat

Ykköskoti Toivossa on 15 asukaspaikkaa, joista nuorille aikuisille suunnattuja kuntoutuspaikkoja on 8. Toivonkotiin voi tulla myös lyhytaikaisille kriisi-, kuntoutus- tai intervallijaksoille. Jokaisella kuntoutujalla on henkilökohtainen kalustettu huoneensa sekä heidän käytössään on runsaasti yhteistä oleskelutilaa.

Kodin ympäristö

Ykköskoti sijaitsee Huhtasuolla Jyväskylässä. Yksikön vierestä löytyy lammen ympäri kiertävä luontopolku. Yksiköstä on hyvät kulkuyhteydet Jyväskylän keskustaan, linja-auto pysäkki sijaitsee 20m päässä. Yksikön läheisyydessä on myös pieni kauppakeskus, josta löytyy mm. apteekki, kirjasto ja pitseria.

Henkilöstö

Kotimme henkilöstö on osallistunut kolmivuotiseen yhteisöhoidon koulutukseen. Yksikössä käytetään yhteisöhoidollisia menetelmiä ja kuntoutujat pääsevät aidosti vaikuttamaan arkeensa, toiminnan suunnitteluun sekä kertomaan mielipiteensä yhteisön asioista. Henkilöstöllä on pitkäaikaista kokemusta erityisesti nuorten aikuisten kanssa tehtävästä kuntoutustyöstä. Päivitämme henkilökunnan osaamista säännöllisellä täydennyskoulutuksella.

Meille asukkaaksi?

Ykköskoti Toivoon voi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin kuten hoito- ja asumistukeen.