Ykköskoti Linnamäki

5a0008baa1962343069301
5a0008bad3f8d542436116
5a0008ba7768d778737543
5a0008bb0d001287525541
5a0008bb4211e261696641
59fc7430bbbbe306612201
PlayPause
previous arrow
next arrow


Ykköskoti Linnamäki tarjoaa tehostettua palveluasumista mielenterveyskuntoutujille. Linnamäessä voi asua myös kuntoutujat, joilla on päihdeongelma. Koti soveltuu hyvin nuorille, jotka tarvitsevat uutta suuntaa elämään.

Asuminen meillä

Toiminnallamme tuemme asukkaiden omatoimisuuden ja sosiaalisuuden lisääntymistä, arjen hallintataitojen oppimista ja kokonaisvaltaista kuntoutumista. Asukkaan tukena on osaava ja koulutettu henkilökunta ympäri vuorokauden. Käytämme vastuuohjaajajärjestelmää, jolloin asukas saa yksilöllistä tukea tarpeensa mukaan yhteisöllisen toiminnan ja tuen lisäksi. Käytössämme on myös vahvan tuen valmentavaa tukiasumista jatkeeksi tehostetulle asumispalvelulle.

Toiminta

Toimimme yhteisökuntoutuksen periaatteiden mukaisesti. Yhteisökuntoutuksen periaatteisiin kuuluu:

  • Säännölliset yhteiset foorumit
  • Toiminnan kehittäminen, suunnittelu ja arviointi yhdessä koko yhteisön voimin
  • Yhteinen vastuu kotitöistä ja yhteisön toiminnasta
  • Vastuunottoa ja osallisuutta tukeva toimintatapa ja ilmapiiri

Kaikki toimintamme on asukaslähtöisesti suunniteltua ja tavoitteellista. Linnamäessä järjestetään monipuolisesti aktivoivaa tekemistä asukkaan toiveiden, tavoitteiden ja toimintakyvyn mukaisesti. Viikko-ohjelmaamme sisältyy:

  • Yhteisökokous
  • Runsaasti erilaista liikuntaa
  • Työtoimintaa 3 päivänä viikossa Lahdessa Kaunisharjun työkeskuksella tai Hämeenlinnassa Visamäen työkeskuksella.
  • Päihderyhmät
  • Sosiaalista toimintakykyä ja arjenhallintataitoja vahvistavaa ryhmätoimintaa

Koti ja yhteistilat

Ykköskoti Linnamäki on avattu syksyllä 2013, ja yksikön tilat on suunniteltu ja remontoitu palveluasumisen tarpeisiin ja erityisesti yhteisöllistä toimintamallia tukeviksi. Ykköskoti Linnamäessä on 25 asukaspaikkaa sekä intervallihuone lyhytaikakaiseen, tilapäiseen asumiseen. Tilat ovat kahdessa kerroksessa. Yläkerran 14 asukaspaikkaa on kohdennettu nuorille kuntoutujille. Alakerran asunnot soveltuvat kuntoutujille, jotka tarvitsevat vahvaa tukea, ohjausta ja hoivaa. Alakerran asuinhuoneista 3 asuntoa on inva-mitoitettuja. Kaikki tilamme ovat esteettömiä.

Ykköskoti Linnamäki tarjoaa asukkailleen kodikkaan ja viihtyisän yhteisöllisen ympäristön kuntoutumiseen. Asukashuoneet ovat valoisat ja käytännölliset. Ikkunoista on näkymät ympäröivään luontoon. Huoneet ovat kooltaan 20–25 m2. Jokaisessa huoneessa on wc- ja suihkutilat, jääkaappi ja mikroaaltouuni. Peruskalustuksen saa kodista, mutta asukas voi halutessaan kalustaa asuntonsa haluamallaan tavalla. Asukkailla on käytössään runsaasti yhteisiä oleskelutiloja, yhteinen ruokailutila, asukkaiden keittiö ja saunaosasto sekä takkahuone. Pyykinpesumahdollisuus on molemmissa kerroksissa.

Linnamäen pihapiirissä on tukiasuntoja, yksiöitä, joissa voi harjoitella itsenäistä asumista turvallisessa ympäristössä ennen itsenäiseen asumiseen siirtymistä.

Kodin ympäristö

Kotimme sijaitsee maaseutuympäristössä noin 3 kilometrin päässä Lammin palveluista. Lähimpiin kaupunkeihin Lahteen ja Hämeenlinnaan on noin puolen tunnin ajomatka. Lammilta on hyvät kulkuyhteydet mm. pääkaupunkiseudulle. Pihapiirimme on turvallinen ja puitteet monipuoliseen, omatoimiseen ulkoiluun ovat hyvät. Asukkaillemme on järjestetty kuljetus asiointeihin Lammille tai Lahteen pari kertaa viikossa.

Henkilöstö

Koko henkilökuntamme on osallistunut yhteisöhoidon koulutusohjelmaan. Henkilökunnalla on myös päihdetyönosaamista, vahvaa sairaanhoidollista ja vanhustyönosaamista sekä kokemusta haastavien asiakkaiden kohtaamisesta. Päivitämme henkilökunnan osaamista säännöllisellä täydennyskoulutuksella.

Henkilökunnallamme on Avekki-, EA-, turvakortti- ja alkusammutuskoulutus. Työntekijöiltä vaaditaan näyttö hygieniaosaamisesta sekä hyväksytysti suoritettu LOVE (lääkehoidon osaamisen)- koulutus. Osa työryhmämme ohjaajista on koulutettu sosiaalista kognitiota harjoittavien ryhmän ohjaajaksi.

Meille asukkaaksi?

Ykköskoti Linnamäkeen voi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin kuten hoito- ja asumistukeen.

Tulo-ohjeet

Ykköskoti Linnamäki sijaitsee Lammilla, Lahti- Tampere tien varrella. Matkaa Lahteen tai Hämeenlinnaan kumpaankin on noin 38 kilometriä. Lammin kylältä pääsee julkisilla kulkuneuvoilla lähikaupunkeihin tai pääkaupunkiseudulle.